Новини

 

Візит посла Японії до ІМВ

07.09.2016

Посол Японії Шігекі Сумі 7 вересня прочитав лекцію для студентів ІМВ про основні етапи формування ООН, труднощі та перспективи у майбутньому. 

Пан Посол зазначив, що вперше за всю історію міжнародних відносин Японії та України встановлено такі близькі зв'язки. У 2016 – 2017 роках обидві країни налагоджуватимуть тіснішу співпрацю в рамках ООН. Варто зазначити, що Японія в рамках ООН займається і наданням допомоги постраждалим на сході України. 

«Сьогодні Україна та Японія – члени Ради Безпеки ООН і я сподіваюся, що разом ми зробимо більше», – висловив надію Посол Шігекі Сумі.

Студенти мали можливість поспілкуватися з Гостем. Найбільше молодь цікавили питання економічної співпраці України та Японії. «Якщо порівнювати співпрацю Японії з європейськими країнами, то дійсно позиції слабші. Проте цього року три найбільші компанії Японії інвестували в Україну. Ваша країна має гарні перспективи та гарний рівень освіти. Нам цікаво співпрацювати з Україною. Ми віримо у вас та ваше майбутнє», – відповів Високоповажний Гість.

Принагідно Пан Посол виступив з промовою на відкритті фотовиставки «Японія та ООН – 60 років членства Японії в Організації Об’єднаних Націй» в ІМВ. Ця виставка буде проходити впродовж місяця, починаючи з 7 вересня.

Висловлюємо подяку Пану Послу Шігекі Сумі та Посольству Японії в Україні.

Катерина Сербіна, Прес-центр ІМВ

 Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024