Новини

 

Курсанти ВІКНУ склали Присягу на вірність Українському народові

04.09.2016

185 курсантів І-го курсу Військового інституту Київського університету 3 вересня, після проходження первинної військово-професійної підготовки, прийняли Військову присягу на вірність Українському народові. До одного з провідних військових вузів України вступило також 9 військовослужбовців – учасників бойових дій на Сході України.

Молодих захисників Вітчизни щиро вітали почесні гості: представники Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, директори підшефних шкіл міста Києва, декани факультетів та директори інститутів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, представники української громадськості, батьки та рідні.

– Цей рік знаменний відзначенням 25-річчя Незалежності України. На буремному Сході триває війна, серед воїнів-захисників – викладачі, офіцери та студенти і нашого Університету. Але наш фронт – і у навчальних аудиторіях, наукових лабораторіях, бібліотеках та громадських заходах на підтримку Батьківщини. Адже ваша праця, знання та громадянська позиція – найдієвіша зброя у боротьбі за нашу державу,  зазначив у своєму письмовому вітанні ректор Університету Леонід Губерський.

Із напутніми словами до своїх побратимів звернулась першокурсник, майбутній військовий журналіст, уродженка Донецької області, яка з перших днів відчула на собі  особливості “російського миру”, солдат Валерія Корченок:

 Ми з честю та гідністю відстоюватимемо кожний клаптик нашої рідної землі. Ворог не пройде! Ми маємо бажання, а ви – наші дорогі викладачі та офіцери – навчите та надасте впевненості в собі.

Далі традиційно відбулося покладання курсантами квітів до меморіальної дошки першому начальнику Військового інституту генерал-лейтенанту Жукову Сергію Анатолійовичу. Нарешті настала хвилююча мить виносу Бойового прапора Військового інституту та проходження урочистим маршем.

На завершення заходу, в присутності батьків та особового складу навчального закладу, начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін вручив від імені Міністра оборони України Подяки військовому оркестру, який брав участь у цьогорічному параді військ “Марш нескорених” з нагоди 25-ї річниці Незалежності України. А кращий соліст музичного колективу Андрій Вендичанський отримав музичну ліру за вагомий внесок у розвиток музичного мистецтва у Військовому інституті.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024