Новини

 

У Шевченків університет прийшло Свято Першокурсників-2016

30.08.2016

На факультетах і в інститутах КНУ імені Тараса Шевченка розпочалися урочисті посвяти першокурсників у студенти. Парад свят, що триватиме впродовж усього тижня, відкрив юридичний факультет.

30 серпня 2016 року в Актовій залі історичного Червоного корпусу великим святковим концертом, що перемежовувався щирими побажаннями і напутніми словами,  вітали своє поповнення викладачі, старшокурсники, гості факультету.

З теплими словами до першокурсників  звернувся ректор КНУ академік Леонід Губерський. «Юридичний факультет має давню славетну історію, потужні наукові школи й традиції, які сьогодні продовжують наші професори, доценти, асистенти, викладачі. Вам належить ці традиції не просто підтримувати і берегти, а примножувати», – звернувся до новоспечених студентів ректор. Він зауважив, що роки навчання промайнуть швидко й порадив  ефективно використати цей час. Винести з кожної лекції, семінару, практичного заняття якомога більше знань. «Ми живемо в непростий для України час неоголошеної війни. Університет всіма можливими засобами підтримує наших захисників: ми збираємо кошти, медикаменти, здаємо кров. Опікуємося родинами загиблих. Наші співробітники й студенти теж перебувають на фронті… Але основний наш фронт в аудиторіях. Наша робота -  давати вам знання. Ваша – оволодівати ними.  Бо ваші знання вже завтра знадобляться нашій державі. Тож доброго вам здоров’я і успішного навчання», – сказав ректор.

На свято до першокурсників-правників завітав і Генеральний прокурор України Юрій Луценко.  Він зазначив, що сьогодні як ніколи країна потребує грамотних, справедливих, чесних, високопрофесійних юристів. «Людством рухає сумнів. Піддавайте сумніву все. Сумнівайтеся в старших. Ми - не кращі вас. Я вважаю, що ми тримаємо оборону до вашого приходу. Всі реформи , що відбуваються в державі, всі зміни, насправді потребують вас, людей, які не знають радянщини, совдепівщиниазійщини. Людей, які твердо обрали європейський курс та любов до України, і принести це через юридичне служіння країні й людям – це ваш обов’язок», – зазначив він.

Гарної дороги в професію побажав першокурсникам декан юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, доктор юридичних наук Іван Гриценко.«Ми все зробимо для того, щоб ви отримали найкращі знання і стали повноцінними фахівцями», наголосив декан.

 Студенти-юристи різних курсів разом з Вокальною студією юридичного факультету подарували глядачам чудові музичні й хореографічні композиції. А магістри другого року навчання, за традицією, вручили першокурсникам символічний Ключ Знань.

Завершилося свято врученням студентських квитків.

 

Тетяна Воротняк,

Фото Андрія Єловікова,

Прес-центр КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024