Новини

 

Відбулася звітно-виборча конференція Студентського парламенту Інституту філології

19.11.2003
18 листопада 2003 року в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася звітно-виборча конференція Студентського парламенту.

Відкрила конференцію голова Студентського Парламенту Софія Скрипник, зазначивши порядок денний проведення. Вона виступила зі звітом за рік діяльності на посаді голови студентського Парламенту Інституту філології. Софія зазначила: “Студентський парламент нашого інституту має значний доробок та чималий досвід організації студентського життя. Cпостерігається значна активізація молоді, та, передусім, налагоджене сприяння самоствердженню та самоорганізації кожного студента-філолога, накопичених в першу чергу від попередників”.

Кожен студент може стати членом Студентського парламенту за умови активної участі у роботі організації протягом двох місяців. Студентський парламент має вивірену структуру і працює по комітетах, зокрема: інформаційної політики, культурно-мистецький, науковий, з працевлаштування, з міжнародних зв’язків, з громадських зв’язків, комітет з туризму та спортивний комітет.

За цей рік Студентський парламент зустрів делегацію Студентської організації з Голандії та оранізував зустріч зі студентами. Разом з молодіжним Інтернет-порталом “Молода література” започатковано літературну студію, творчі засідання якої відбуваються в Інституті двічі на місяць.

Слово для виступу було надане екс-голові Студентського парламенту Тетяні Печончик, яка привітала всіх делегатів із проведенням третьої звітно-виборчої конференції в історії студентського самоврядування Інституту філології та зазначила, що Студентський парламент є гарною школою, яка навчає демократії та розвиває лідерські якості. “Сьогодні ті, хто стояв біля витоків студентського самоврядування Інституту, працюють у великих інформагентствах, аналітичних центрах, засновують засоби масової інформації та створюють літературні портали. Працювати в команді ми навчилися завдяки інститутському самоврядуванню”, – говорить Тетяна.

Заступник Голови Студентського Парламенту університету Дмитро Кулібаба виступив, як член наглядової комісії конференції: “Я можу сказати, що першим, хто почав називати Раду студентів та аспірантів Студентським Парламентом – це Інститут філології, за новим положенням другої звітно-виборчої конференції Студентського Парламенту університету. Саме вони є тими лідерами, на яких потрібно рівнятися, тому що їхня робота проходить на високому рівні”.

Директор Інституту філології Семенюк Григорій Фокович зазначив, що загалом він задоволений студентським самоврядуванням в інституті, але було б краще, аби його лідери більше турбували дирекцію зі своїми пропозиціями та проблемами.

Делегати зробили свій вибір – Євгенію Кутальову, яка отримала естафету лідера студентського самоврядування.
Наталія Годун
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024