Новини

 

Інноваційні розробки КНУ на Шовковому шляху ХХІ сторіччя!

11.07.2016

На початку 2015 року центром зовнішньої політики КНР стала концепція «Один пояс – одна мрія». Згідно цієї концепції КНР планує створити економічний шлях з Китаю до Європи через всю Євразію. Крім торгово-економічних зв’язків, уряд КНР створює спеціальний фонд, розміром більше 40 млрд. доларів, а також Азіатський банк інфраструктурних інвестицій, на який вже виділено 50 млрд. доларів. Ці кошти будуть використовуватися для будівництва залізних доріг, портів, необхідної інфраструктури і розвитку економічних і культурних відносин між країнами Шовкового шляху і КНР. Сумарні вкладення в проект складуть колосальну цифру в 22,1 трлн. доларів.

У період з 4 по 5 липня поточного року в місті Яньтай (Китай, провінція Шаньдунь) відбулося засновницьке засідання Асоціації зон високих та нових технологій «Шовковий шлях», до складу якої увійшли науково-технологічні організації, агентства, що надають подібні послуги, науково-дослідні установи країн і регіонів, які є учасниками співробітництва в рамках стратегічних проектів Економічного поясу Шовкового шляху та Морського Шовкового шляху ХХІ сторіччя.

Асоціація зон високих та нових технологій «Шовковий шлях» – це платформа, основна мета якої є посилення кооперації організацій, спільне використання ресурсів, обмін інформацією та досвідом, взаємовигідне співробітництво між її учасниками, підвищення рівня науково-технічних інновацій та інноваційних послуг, надання нових можливостей співробітництва для науково-технічного розвитку країн та регіонів, що примикають до Шовкового шляху.

В засіданні взяли участь більше 50 провідних hi-tech зон КНР, 15 найбільших венчурних та інвестиційних фондів, провідні наукові та технологічні парки з 8 країн світу. Актив Асоціації планує організовувати поїздки між країнами, щоб наукові установи та підприємства країн-учасників могли зв’язуватися один з одним для спільної реалізації ідей в сфері високих технологій.

Генеральний директор Наукового парку Віталій Чернюк представив на даному засіданні потенціал та інноваційну екосистему Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Ряд інноваційних розробок зацікавили зарубіжних партнерів. Створений в 2015 році Українсько-китайський центр міжнародного трансферу технологій буде сприяти реалізації спільних українсько-китайських проектів та комерціалізації розробок і технологій.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024