Новини

 

Делегація КНУ відвідала Університет м. Ставангер

11.07.2016

Наприкінці червня 2016 року делегація ННІ «Інститут геології» КНУ  у складі Віршила І.В., Кравченка Д.В., Байсарович І.М. та Курила М.М. відвідала Університет м. Ставангер (Королівство Норвегія) з метою налагодження співпраці між університетами, а саме з їхніми геологічними підрозділами.

Департамент нафтогазової геології Університету м. Ставангер є одним з головних центрів підготовки геологів у Норвегії, а конкретніше геологів для нафтогазової промисловості. Візит відбувався у рамках проекту CPEA-PD-2016/10008, що фінансується Норвезьким центром з міжнародної кооперації в освіті (Norwegian Centre for International Cooperation in EducationSIU) за програмою «Eurasia programme 2016 – Project development funding».

В ході візиту відбулися зустрічі з головою департаменту Нестором Кардозо та професором Алехандро Ескалона. На загальному зібранні професорського складу та співробітників департаменту обговорювались освітні програми та наукові напрямки, що розвиваються в обох університетах, відбувався пошук спільних інтересів та способів їх реалізації, зокрема спільні навчальні практики для студентів, обмін короткотерміновими курсами лекцій та інші питання академічної мобільності.

Після відвідання Університету м. Ставангер була організована дводенна ознайомча геологічна екскурсія в мальовничому регіоні Кармой.

Наступне обговорення співпраці відбудеться в ході візиту делегації Університету м. Ставангеру до Києва 7-11 серпня 2016 року. В жовтні 2016 року планується подача спільної заявки на дворічний грант для підтримки програм академічної мобільності.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024