Новини

 

Успішний приклад співпраці КНУ та ДП «Сіменс Україна»

05.07.2016

Активна співпраця КНУ імені Тараса Шевченка з провідними компаніями-роботодавцями – один із ключових напрямів діяльності, що спрямований на посилення практичної складової навчального процесу та розвитку прикладних професійних навичок у майбутніх фахівців.

Співробітництво з реальним бізнесом дозволяє забезпечити студентів та магістрів університету базами виробничої практики та дипломного стажування, працевлаштовувати випускників у відомі міжнародні та українські компанії, посилювати фахову підготовку студентів, підвищувати кваліфікацію викладацького складу, проводити спільні наукові дослідження тощо.

У 2012 р. Київський національний університет імені Тараса Шевченка та відома міжнародна компанія - Дочірнє підприємство з стовідсотковою іноземною інвестицією «Сіменс Україна» підписали Протокол про наміри щодо розвитку та розширення довгострокового співробітництва з метою налагодження дружніх стосунків між університетом і компанією.

Ця компанія працює у понад 200 країнах світу, переважно у сферах електрифікації, автоматизації та діджіталізації.  Один з найбільших у світі виробників енергоефективних і ресурсозберігаючих технологій «Сіменс» є лідером із будівництва морських вітряних турбін, провідним постачальником турбін для вироблення електроенергії, рішень з передачі електроенергії, інфраструктури та автоматизації, а також приводів і програмних рішень для промисловості.

Головними напрямами такої співпраці було створення умов та організація проходження виробничої й переддипломної практики студентів, залучення науковців до науково-технічних розробок з метою задоволення потреб виробничої, господарської комерційної діяльності ДП «Сіменс Україна», залучення до проведення тематичних лекцій й практичних тренінгів, конференцій, круглих столів за участю працівників компанії, проведення спільних науково-практичних та науково-культурних заходів.

Задекларована співпраця успішно реалізована на базі економічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, зокрема на українсько-німецькій кафедрі екологічного менеджменту та підприємництва. Разом із «Сіменс Україна»  організовано та проведено 4 Міжнародні науково-практичні конференції для молодих учених «Зелений бізнес: життя заради майбутнього» та Міжнародний симпозіум «Практика впровадження зелених технологій: досвід Німеччини».

Кращі студенти, відмінники навчання щорічно проходять стажування й переддипломну практику на базі ДП «Сіменс Україна». Провідні фахівці компанії постійно проводять тематичні зустрічі зі студентами, аспірантами й викладачами економічного факультету з проблем енергозбереження, підвищення енергоефективності та використання альтернативних джерел енергії на виробництві. Вони опублікували ряд наукових робіт по тематиці наукових досліджень кафедри екологічного менеджменту та підприємництва. Разом із викладачами кафедри здійснюють керівництво кваліфікаційними роботами магістрів.

Встановлені стійкі партнерські відносини показали вагомі результати та високу ефективність. Зважаючи на це, у липні 2016 року заплановано підписання нового Протоколу про наміри щодо розвитку та розширення довгострокового співробітництва між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Дочірнім підприємством «Сіменс Україна» на 2016-2019 роки.

Висловлюємо подяку всім працівникам ДП «Сіменс-Україна», які тісно співпрацювали зі студентами, викладачами, науковцями Університету, та сподіваємося на подальшу активну, плідну співпрацю.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024