Новини

 

Географи отримують подвійні дипломи

21.06.2016
17 червня 2016 р. успішно пройшов захист кваліфікаційних магістерських робіт студентів спеціалізації «Проектування та управління туристичними системами» з напряму «Туризм» (8.140103), спеціальність 8.14010301 «Туризмознавство (за видами)» з подвійним дипломуванням з Університетом Мачерата (Італія).

Засідання спільної українсько-італійської Державної екзаменаційної комісії пройшло у дистанційному режимі у формі відеоконференції. Магістри кафедри країнознавства та туризму на високому рівні представили свої дипломні роботи, змістовно та обґрунтовано відповідали на питання членів ДЕК.




Кожна з презентацій супроводжувалася жвавою дискусією з членами ДЕК – представниками географічного факультету та італійського Університету міста Мачерата, виступами наукових керівників та рецензентів.

Всі учасники програми подвійного дипломування пройшли навчання протягом ІІІ навчального семестру та переддипломну практику в Університеті міста Мачерата. Вони мали унікальну нагоду набути практичного міжнародного досвіду управління туристичною діяльністю на прикладі регіону Марке та зібрати цікавий матеріал для дипломної роботи.

Восени молоді дипломовані спеціалісти туристичної галузі повернуться до Італії для отримання другого ступеня магістра згідно з Угодою про подвійне дипломування.

Координатори програми професор Любіцева О.О. та доцент Мотузенко О.О. зазначили, що в процесі реалізації проекту подвійного дипломування були на найвищому рівні вирішені наступні завдання:

1. підвищено ступінь інтернаціоналізації навчального процесу на кафедрі країнознавства та туризму;

2. підвищено якісний рівень навчальних програм за рахунок трансферу новітніх освітніх технологій між університетами-партнерами;

3. значною мірою підвищила конкурентоспроможність випускників кафедри на міжнародному ринку праці (надала можливість вже сьогодні отримати робочі контракти за спеціальністю в Італії або активно працювати над втіленням інновацій у туристичну галузь України);

4. напрацьовано досвід для подальшого розширення проекту у напрямку відкриття спільних PhD програм.

Географічний факультет висловлює щиру подяку декану юридичного факультету Івану Сергійовичу Гриценку за надану можливость проведення дистанційного засідання ДЕК на базі Центру американського права.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024