Новини

 

МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ У ВІКНУ

09.06.2016
«КОМУНІКАЦІЙНО-КОНТЕНТНА БЕЗПЕКА В УМОВАХ ГІБРИДНИХМЕСІАНСЬКИХ АГРЕСІЙ ПУТІНСЬКОЇ РОСІЇ»

Під такою назвою 9 червня у Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка відкрився Міжнародний форм з кризових комунікацій.

В ньому беруть участь фахівці Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗС України, інших органів військового управління, вітчизняні та закордонні науковці і технологи з питань, керівники ЗМІ та журналісти, які висвітлюють діяльність сектора оборони і безпеки держави, представники культурно-мистецьких кіл та креативних індустрій з досвідом роботи в зоні АТО, викладачі та студенти Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

Вітальним словом представницький форум відкрив Начальник ВІКНУ кандидат філологічних наук, професор, генерал – майор Віктор Балабін.

Метою форуму є розгляд науково-практичних аспектів діяльності засобів масової інформації під час проведення АТО на сході України, дослідження практичних засад та особливостей комунікації між органами військового управління та ЗМІ у площині цивільно-військових відносин. Йде також напрацювання пропозицій щодо новітніх підходів у реалізації завдань комунікаційно-контентної безпеки в процесі взаємодії органів військового управління зі ЗМІ.

Відпрацьовується підготовка рекомендацій щодо впровадження у навчальний процес підготовки майбутніх офіцерів сучасних стандартів комунікації з громадськістю (комунікаційно-контентних засад) в умовах ведення бойових дій.

На форумі, що триватиме два дні, будуть обговорені такі тематичні блоки:

- системні прояви комунікаційно-контентних форматів гібридно-месіанських агресій;

- проблеми практики комунікаційно-контентного спротиву агресіям;

- креативні індустрії як вектор можливостей профілактики та нейтралізації системних проявів гібридного тероризму;

- теоретичні та практичні аспекти підготовки журналістських кадрів та фахівців інформаційно-медійних структур оборонного відомства з врахуванням досвіду застосування Збройних Сил України в АТО.


Доповіді на форум надійшли з 30 ВНЗ, ВВНЗ, представників ЗМІ, культурно-мистецьких кіл, креативних індустрій та установ України.

У роботі форуму беруть участь представники іноземних держав:

Великобританії
Чеської Республіки
Держави Ізраїль
Республіки Білорусь
Російської Федерації


Участь у форумі беруть:

Золотухін Д.Ю. – радник Міністра інформаційної політики з питань інформаційної безпеки, директор Інституту постінформаційного суспільства;

полковник Лисенко А.М. – речник Адміністрації Президента України з питань АТО;

підполковник Сеник Б.М. – начальник Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України;

полковник Мотузяник О.А. – заступник начальника Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України.

10 червня Форум продовжить роботу



















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024