Новини

 

Курсанти-випускники пройшли психологічне загартування

07.06.2016
Випускники Військового інституту Університету на шляху до офіцерських зірок пройшли своє останнє випробування не звичайним полігоном. Нещодавно, на базі однієї з військових частин, що на Київщині, завершились заняття у межах курсу психологічної підготовки.

Упродовж дня майбутні офіцери опановували навички пересуватися полем бою, вибирати вигідні вогневі позиції для ураження противника, вдосконалювали знання матеріальної частини та бойові можливості вогнепальної зброї.



За словами заступника начальника Військового інституту з навчальної роботи полковника В'ячеслава Кирика, основні зусилля командування навчального закладу наразі зосереджені на практичній спрямованості навчального процесу, як того вимагає Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, та реаліях, у яких перебуває сьогодні наша держава.

Конфлікт на Сході України продовжується, тож кожен наш випускник мусить бути не лише впевненим у своїх силах, а й психологічно загартованим, — зазначив полковник В. Кирик.

У самих курсантів подолання психологічної смуги перешкод викликало багато позитивних емоцій. Поряд із хлопцями у вправності подолання непростих перепон боролися близько тридцяти дівчат. Варто зазначити, що така смуга максимально наближена до відтворення бойових умов – гучні постріли автомату над головою, вибухи, димові завіси, водойми, багнюка, тощо.

По завершенні заходу найкращі учасники отримали грамоти.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024