Новини

 

Відбувся спільний проект Київського та Констанцського університетів

29.05.2006
Вперше в Україні 26 травня цього року в актовій залі Червоного корпусу Київського університету відбувся спільний проект хору університету міста Констанц (Німеччина), Народної хорової капели “Дніпро” Київського університету та Державного симфонічного оркестру України. У рамках міжуніверситетського партнерства і до 40-річчя Констанцського університету, вони виконали сценічну кантату німецького композитора Карла Орфа „Карміна Бурана" („Сarmina Вurana").

Ідея цього спільного концертного проекту належить уповноваженому по співпраці від Констанцського університету, Почесному доктору Київського національного університету імені Тараса Шевченка професору Ерхарду Рою Віну. Перше виконання „Карміни Бурани" двома хорами університетів відбулося 15 травня 2006 року в місті Констанц.

Перший раз „Карміна Бурана" була поставлена у Франкфурті-на-Майні у 1937 р. і мала величезний успіх. Критики характеризовали кантату як гімн радості життя, масове свято весни і любові. З того часу „Карміна Бурана" розпочала свою тріумфальну ходу по світу. Вона стала справжнім музичним шедевром, що залишається в репертуарі незалежно від моди.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024