Новини

 

Факультет психології у програмах Еразмус Плюс

23.05.2016
Протягом 2015/16 навчального року факультет психології реалізував три Еразмус+ угоди з європейськими університетами з академічної мобільності студентів та викладачів. Серед університетів-партнерів факультету – університет м. Вааса (Фінляндія), університет м. Печ (Угорщина) та Університет соціальних та гуманітарних наук у Варшаві (Польща).

Наразі після 4 з половиною місяців навчання повернулися з Фінляндії четверо студентів бакалаврату та двоє студентів. Магістр і аспірант факультету психології Олександр Тельчаров та Ганна Кабиш-Рибалка – продовжують своє кредитне навчання у Польщі.

Саме до Університету соціальних та гуманітарних наук у Варшавіприбули на тиждень координатор академічної мобільності факультету психології, заступник декана з наукової роботи та міжнародного співробітництва доцент Світлана Пащенко та доцент кафедри психодіагностики та клінічної психології Каріне Малишева.




Метою візиту українських фахівців було викладання, проведення перемовин з представниками ректорату та деканату факультету психології у Варшаві про започаткування та розвиток бакалаврської програми подвійного дипломування та підготовка спільної аплікації до Еразмус+ для отримання фінансування викладацької та студентської мобільності до 2020 р. (згідно з двосторонньою угодою між КНУ імені Тараса Шевченка та SWPS).

Університет соціальних та гуманітарних наук (SWPS) має декілька кампусів у Польщі, де навчаються 15000 студентів. Університет пропонує стаціонарне та дистанційне навчання на бакалавраті та магістратурі за програмою «Психологія» і є єдиними приватним університетом Польщі, що отримав право присуджувати докторські та пост-докторські ступені з психології.

Він реалізує програми академічних обмінів з інституціями Європи, Туреччини, Азії та Америки і здійснює навчання 10% іноземних студентів, серед яких багато української молоді.




Період мобільності включав зустріч зі співробітниками міжнародного відділу SWPS та ознайомлення з університетом, читання лекцій для студентів факультету психології SWPS на теми «Нейроестетика: категорія прекрасного в контексті сучасної нейронауки» та «Мозкові механізми обробки візуально-просторової інформації», зустрічі з керівництвом Університету соціальних та гуманітарних наук – професором Терезою Гардоцькою, проректором з міжнародного співробітництва, Павлом Ковальським, Головою міжнародного відділу, РадославомСтранчевським, проектним менеджером міжнародного відділу, ДжоанноюРошак, заступником директора факультету психології з організації роботи англомовних навчальних програм, проведення інформаційної зустрічі про КНУ імені Тараса Шевченка для студентів SWPS та роботу в бібліотеці університету-партнера.

Сторони також домовилися про організацію та проведення у Варшаві ІІ Міжнародної конференції з психології за участі ключових спікерів та студентів з факультету психології КНУ імені Тараса Шевченка.





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024