Новини

 

Конференція у Ботанічному саду імені акад. О.В. Фоміна.

23.05.2016
16-20 травня відбулась ІV Міжнародна наукова конференція «Рідкісні рослини і гриби України та прилеглих територій: реалізація природоохороних стратегій». Конференція проходила на базі Ботанічного саду імені акад. О.В. Фоміна Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Інституту ботаніки імені М.Г. Холодного НАН України.

Основною метою конференції була розробка та реалізація засад природоохоронної стратегії у галузі охорони рідкісних рослин та грибів України.

У роботі конференції брали участь близько 150 науковців з України, Білорусії, Литви, Німеччини, Угорщини, Франції, Швеції.

Відкрив роботу конференції проректор з наукової роботи КНУ професор В.С. Мартинюк. Віктор Семенович передав вітання від ректора університету академіка Л.В. Губерського та побажав учасникам плідної роботи. Він наголосив на виключній важливості досліджень об’єктів рослинного світу у контексті збереження біорізноманітності нашої країни.

З привітаннями до учасників конференції звернулись директор Інституту ботаніки чл.-кор. НАН України проф. С.Л., Мосякін, директор Ботанічного саду О.О. Сенчило та очільник міжнародної природоохоронної організації «Planta Europa» – Мора Аронсон (Швеція). З доповідями на пленарному засіданні виступили чл.-кор. НАН України Я.П. Діду), чл.-кор. НАН України І.О. Дудка, проф. В.І. Мельник та інші колеги.

Дводенні секційні засідання пройшли у 4 секціях, з яких секція рідкісних криптогамних рослин та грибів була проведена у стінах Ботанічного саду, решта секцій – в Інституті ботаніки. Було заслухано 49 доповідей, проведено конкурс на краще фото рідкісних видів рослин і грибів України.

Для делегатів була проведена екскурсія Ботанічним садом і до музею. Здійснено екскурсійні виїзди до Канівського природного заповідника, Шевченківського національного заповідника (м. Канів Черкаської обл.) та до заказника «Тулинські переліски» (Миронівський район Київської обл.).


Заст. дир. Ботанічного саду, к.б.н., доцент Коломійчук В.П.













Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024