Новини

 

Ми всі - кримські татари!

18.05.2016
Саме це гасло багаторазово скандували студенти Шевченкового університету, зібравшись з самого ранку 18 травня біля пам’ятника Великому Кобзареві. Так вони висловили свою солідарність з кримськотатарським народом у День пам’яті жертв депортації, що відбулася 72 роки тому. Представники факультетів та інститутів КНУ принесли карту України з невід’ємною складовою – Кримом та портрети живих свідків геноциду кримських татар. Всі разом утворили флешмоб у вигляді золотої тамги - національного символу кримських татар. Знову і знову звучало - «Ми всі – кримські татари!»

А біля Червоного корпусу під виконання українського та кримськотатарського гімнів відбулося урочисте підняття державного Прапора кримських татар.

Разом з усіма День пам’яті відзначали студенти та викладачі кримськотатарської національності, яких прийняв до своєї родини наш університет у рік анексії Криму.



Студентка кафедри тюркології Інституту філології Халісе Зінедін розчулено розповідала, як вранці її дідусь, нагадавши який сьогодні день, просив онуку ніколи не забувати про біду, що спіткала їхню родину і їхній народ. «Я обіцяла йому, що ми, нащадки, ніколи цього не забудемо», - сказала Халісе.
Усі ми теж ніколи цього не забудемо! Бо всі ми – кримські татари!






























Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024