Новини

 

Тренінг високомобільних груп внутрішніх комунікацій ВІКНУ

25.04.2016
«Почути! Підтримати! Допомогти!» – під таким гаслом упродовж цього тижня в рамках тренінгу високомобільних груп із внутрішніх комунікацій офіцери Військового інституту КНУ, військовослужбовці та працівники ЗС України із різних військових частин ознайомлювалися із особливостями оцінки морально-психологічного стану воїнів, їхніх духовних та культурних потреб. Заняття проводились на базі Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Міжнародного центру миротворчості та безпеки, а також на загальновійськовому полігоні, що на Рівненщині.



Проводились заняття під керівництвом першого заступника начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗС України полковника Олега Бойка.

Досвідчені інструктори, які вже працювали у високомобільних групах внутрішніх комунікацій, поділилися зі своїми колегами програмами налагодження внутрішніх комунікацій у ЗС України, психологічної допомоги в районі проведення АТО, методиками командирського, бойового інформування та схвалення особового складу за показниками бойової та повсякденної службової діяльності, формування лідерських якостей тощо.

«Робота з коліс» щодо закріплення теоретичних знань на практиці, яка розпочалася одразу ж після закінчення тренінгу, показала свою ефективність та необхідність. Офіцери Військового інституту під керівництвом досвідченого учасника АТО полковника Віктора Шидлюха закріплювали свої навички на полігоні у бойових підрозділах, які прибули після виконання завдань у зоні проведення АТО, вивчали нагальні проблеми та намагались їх вирішити відповідно до отриманих знань.

Підсумком напруженого збору став аналіз проведених заходів.
Бойова підготовка дисциплінує. Маючи повномасштабну бойову підготовку, всі умови для нормальної роботи командири зобов'язані підтримувати і належний морально-психологічний стан особового складу, аби у підпорядкованих підрозділах не виникали деструктивні процеси, – зазначив у своєму виступі під час проведення аналізу дій полковник Віктор Шидлюх.

Також, для учасників тренінгу було організовано культурну програму: екскурсію до музею Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та оглядові прогулянки старовинними вулицям культурної столиці України.
Військовий інститут КНУ імені Тараса Шевченка

Центр комунікацій



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024