Новини

 

Університет розвиватиме співпрацю з КМДА в сфері інновацій

30.03.2016
29 березня 2016 року на базі КНУ імені Тараса Шевченка відбулося розширене виїзне засідання Ради директорів підприємств, установ та організацій міста Києва при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міський державній адміністрації), за участю Ректора Університету Леоніда Губерського, Голови КМДА Віталія Кличка, керівників департаментів та підрозділів КМДА, голів районних державних адміністрацій, керівників комунальних та промислових підприємств міста Києва.

Науковий парк створює в нашому університеті так звану єдину платформу для спілкування з бізнесом, метою якої є обмін інформацією та налагодження контактів між винахідниками та представниками підприємств-виробників. Тобто, планується створити такий собі ланцюг трансферу знань в технології за принципом партнерства з кінцевими замовниками – комерційними компаніями.

В рамках заходу учасники оглянули виставкову експозицію проектів та розробок Київського національного університету імені Тараса Шевченка та його партнерів, співзасновників Наукового парку, а також короткі презентації від всіх засновників Наукового парку.

Під час проведення заходу нашим науковцям була надана можливість провести персональні переговори з учасниками Ради директорів щодо впровадження наукових розробок та використання наукового потенціалу факультетів та інститутів для вирішення питань в різних сферах соціально-економічного розвитку м. Києва.

За результатами проведення засідання був підписаний Меморандум про співпрацю щодо реалізації спільних інноваційних проектів між виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією), Радою директорів підприємств, установ і організацій міста Києва при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка.

Сторони в межах компетенції висловили намір розвивати довготермінові та всебічні зв’язки у сфері економічної та науково-інноваційної діяльності на принципах взаємної вигоди та взаєморозуміння.

Сторони визнають пріоритетними заходи співпраці в сферах:

- відбір інновацій, здатних вплинути на темпи і пропорції розвитку економіки міста з огляду на пріоритетність створення високопродуктивних робочих місць, досягнення повної зайнятості населення та забезпечення конкурентоспроможності столичної промислової продукції на внутрішньому і світовому ринках;

- консолідацію потенціалу науково-дослідних та проектно-конструкторських організацій, підвищення вимог до якості науково-дослідних і проектно-пошукових робіт;

- підготовки спеціалістів, проведення практики та стажування студентів на підприємствах-виробниках в науково-дослідних, проектно-вишукувальних організаціях.

































Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024