Новини

 

Стартувала програма "ОЗОН"

26.03.2016
Рада ветеранів Університету започаткувала програму «"ОЗОН" – здоров'я для всіх!»

У дворику Головного навчального корпусу Університету 25 березня зібралися ті, кого не налякали примхи погоди, щоб відвідати тематичну екскурсію «Первоцвіти Ботанічного саду». Ініціативу радо підтримав і проректор із науково-педагогічної роботи В'ячеслав Шамрай.



У супроводі співробітника сектору трав'яних рослин Олександра Чекаліна та голови ради ветеранів Ботанічного саду Тетяни Коломієць група екскурсантів пройшла каштановою алеєю, милуючись першим весняним різноцвіттям: примулою, рясткою, білоцвітом, пушкінією, білими кримськими і блакитними сибірськими пролісками та тендітними первоцвітами.



Увагу озонівців привернули й магнолії, які ще восени закладають пухнасту бруньку, щоб перезимувати, а тепер їхні гілочки схожі на вербові котики.

Екскурсанти оглянули карликовий грушево-яблуневий сад, який формується ярусами й нагадує кордон із покручених казкових дерев. Приголомшило відвідувачів і те, що на верхівці сосен-ровесниць саду, фактично в центрі міста, є гніздо, в якому живуть два чорних ворони. Про цю пару згадувалося ще в документації Ботанічного саду 1900 року. У травні пташенята відлітають, а віддані птахи залишаються й охороняють обрану територію уже понад 100 років.

Екскурсія показала, що не варто обмежувати себе у спілкуванні з природою. Долучитися до програми «ОЗОН» можуть усі охочі. Приходьте кожну другу та четверту п'ятницю місяця на 12:00 до лівого бокового входу у Головний навчальний корпус.

Вікторія Недзельська,
Секретар Ради ветеранів

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024