Новини

 

Знаменитий Сільвіо Вілер тріумфував у Мистецькому салоні

17.03.2016
17 березня у Мистецькому салоні відбувся черговий концерт інструментальної музики «Мотиви Іспанії» у виконанні нового симфонічного оркестру «Золоті ворота Києва» під орудою Сільвіо Вілера Швейцарія). Сільвіо Віллер відомий у світі диригент, який у різних країнах диригував різними оркестрами, збирав найбільші концертні аудиторії і має величезну кількість шанувальників. Його виступи завжди були тріумфальними.

Маестро відомий також своєю вимогливістю до музикантів. Тож відвідавши свого часу Україну і навіть продиригувавши два оперні спектаклі у Дніпропетровську, він дав українським музикантам дуже високу оцінку. У нього виникла ідея створити а Україні оркестр, так би мовити, «під себе». І у 2012 році він здійснив цей проект. Згодом, відвідуючи Київ, у нього народилася і поетична назва оркестру – «Золоті ворота Києва».

У Мистецькому салоні КНУ Сільвіо Вілер виступає вже вчетверте. Він називає себе другом Університету, дає високу оцінку акустиці залу і емоціям, які отримує тут від шанувальників. Шанувальників і вчора було багато. Емоцій так само. Манера диригування Сільвіо Вілера сама по собі є окремим маленьким спектаклем у великому музичному дійстві.

Обравши темою концерту іспанські мотиви, віртуози оркестру виконали твори Мануеля де Фальї, Х. Родріго, М. Глінки, М. Римського-Корсакова. Вразили своєю майстерністю і солісти: Заслужена артистка України Наталія Кравченко (фортепіано) та лауреат міжнародних конкурсів Борис Бєльський (гітара). Свого захоплення не стримували присутні.

Ректор Леонід Губерський висловив спільну думку: «Це було неперевершене свято музики, свято душі». А щасливий від такого прийому Сільвіо Вілер знову запевнив, що він – наш і пообіцяв приїхати у травні.

































































Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024