Новини

 

Засідання Вченої ради КНУ

16.03.2016
14 березня відбулося засідання Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка. Основним питанням порядку денного був звіт проректора з наукової роботи Віктора Мартинюка «Підсумки науково-дослідної роботи в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка». Звіт був активно і зацікавлено обговорений членами Вченої ради з огляду на нові підходи до організації наукової роботи у вишах і в нашому університеті зокрема відповідно до положень «Закону про вищу освіту», а також до проблем і завдань, що виникають. Ректор Леонід Губерський, зокрема, відзначив ґрунтовність звіту та аналізу роботи, бачення перспектив і завдань, однак треба розуміти, що минулий рік був перехідним і настала невідворотність змін в науковій діяльності. Тим, хто планує серйозно займатися наукою необхідно перебудуватися. В державі скорочено фінансування науки. Фінансується лише прогнозований і реальний результат. Отже роботу необхідно суттєво активізувати.

Вчена рада КНУ ухвалила: доповідь В. Мартинюка взяти до відома, роботу науково-дослідної частини КНУ визнати задовільною.

Вчена рада також розглянула ряд поточних питань:
- створення соціального Центру підтримки та розвитку інноваційного підприємництва;
- ліквідація Управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій КНУ імені Тараса Шевченка.

Було затверджено склад тимчасової комісії з перевірки історичного факультету.

Вчена Рада обрала до складу Ідентифікаційного комітету з питань науки доктора хімічних наук, професора Ігоря Комарова.

(Ідентифікаційний комітет з питань науки – дорадчий орган при Кабінеті Міністрів України, що формує на конкурсній основі список кандидатур членів Наукового комітету Національної ради з питань науки і технологій. )










Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024