Новини

 

Художня виставка «Всесвіт Тараса Шевченка»

09.03.2016
«Всесвіт Тараса Шевченка» – така назва унікального проекту, присвяченого 202-й річниці від Дня народження Тараса Шевченка – виставки художніх творів із колекції Національного музею, що ретроспективно презентують образ Тараса Шевченка, твореного українськими художниками від кінця ХІХ століття і до сьогодення.

Ідея проекту виникла в учасників круглого столу, що зібрав художників та шанувальників творчості митця в Національному музеї Тараса Шевченка 22 травня 2014 р. для обміну думок щодо виставки «У пошуках Тараса Шевченка». У процесі дискусії народився задум поповнити фондову збірку музею творами сучасних авторів. Художникам було запропоновано передати в дар музею свої твори, що були представлені на виставці. Живописці мали можливість визначитися з тематикою робіт на власний розсуд, маючи своє розуміння творчого завдання, вибір жанру та техніки виконання не обмежувався.

Відгукнулися художники з багатьох куточків України. Згуртувалося більше 100 учасників, які передали понад 160 творів. Роботи відзначаються тематичним та технічним розмаїттям. Представлено живопис, графіку, скульптуру, інкрустацію соломкою, розпис на склі, ткацтво, аплікацію та інше. Це – портрети Тараса Шевченка, ілюстрації до творів письменника та сторінок його життя, краєвиди України, шевченківські місця тощо. Репрезентуються роботи як уже знаних майстрів українського образотворчого мистецтва – В. Прокопенка, В. Слєпченка, О. Петрової, О. Дубовика, В. Гарбуза та інших, котрі у своїй творчості неодноразово зверталися до шевченкіани, так і твори молодих художників, які ще тільки на шляху до «свого Шевченка» та його інтеграції в сучасному мистецькому просторі України. На виставці Ви маєте змогу побачити частину робіт, люб’язно надану співробітниками Національного музею Тараса Шевченка.

Виставка триватиме з 9 по 31 березня за адресою: вул. Володимирська, 60, Галерея актової зали Університету.
Графік роботи: з 10:00 до 18:00, вхід вільний.



Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024