Новини

 

Визначились переможці олімпіади зі спеціальності “Економічна теорія”

10.04.2006
ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності “Економічна теорія” проводився на базі економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка 4-7 квітня 2006 року.

Відкриття олімпіади відбулось в актовій залі економічного факультету четвертого квітня. Декан економічного факультету, доктор економічних наук, професор Віктор Базилевич, відкриваючи заключний тур олімпіади побажав усім учасникам “якнайкраще продемонструвати свої знання та практичні навички, набуті наполегливою працею, і обов’язково реалізувати себе на обраному професійному шляху”.

Економічний факультет таку олімпіаду проводить вп’яте, демонструючи високий рівень організації й проведення, прозорість та об’єктивність при підведенні її підсумків. Олімпіада зі спеціальності “Економічна теорія” - творче змагання студентів економічних спеціальностей з професійної та практичної підготовки. Проводиться вона щорічно з метою виявлення, відбору та підтримки обдарованої молоді, розвитку та реалізації здібностей студентів, стимулювання творчої праці студентів, підвищення якості підготовки фахівців, активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів, інтенсифікації та вдосконалення навчального процесу, формування команд для участі в міжнародних олімпіадах.

До участі в олімпіаді було запрошено студентів економічних спеціальностей 55 вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації, які навчаються за спеціальністю “Економічна теорія”, і для яких відповідна дисципліна є фаховою, а також студентів, які вивчали цю дисципліну не менше одного семестру.

В другому етапі олімпіади від кожного навчального закладу взяли участь студенти-переможці першого етапу, який проводився у відповідних навчальних закладах з 20 грудня 2005 року по 15 березня 2006 року. Таким чином, кількість учасників ІІ туру олімпіади складала 79 осіб з 18 регіонів. Серед учасників олімпіади – 42 дівчини та 37 хлопців.

ІІ етап олімпіади проводився протягом двох днів у два тури:
- перший тур складався з двох частин, тривалістю проведення 60 хвилин кожна. Завданнями охоплено такі навчальні дисципліни як “Економічна теорія”, “Макроекономіка”, “Мікроекономіка” та “Історія економічної думки”. Для проведення тестування (60 завдань) у першій частині туру використовувалися комп’ютери. Друга частина туру була присвячена виконанню письмового завдання розрахункового характеру.
- другий тур тривав 60 хвилин і полягав у виконанні письмового завдання творчого характеру.

За підсумками двох турів переможцем став Мягкий Микола Вікторович, студент 4 курсу Київського національного університету імені Тараса Шевченка (193 бали із 250 можливих).Шереміров В’ячеслав Костянтинович, студент 4 курсу Одеського національного університету імені І.І. Мечникова набрав на три бали менше і посів друге місце.
Косьмій Наталія Василівна, студентка 1 курсу магістратури Київського національного університету імені Тараса Шевченка, набравши 173 бали, здобула третє місце.

Переможці олімпіади були нагороджені почесними грамотами оргкомітету, підручником “Історія економічних учень” за редакцією проф. В.Д. Базилевича та сувенірами з логотипом Київського національного університету імені Тараса Шевченка.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024