Новини

 

Відбулося засідання профкому КНУ

19.02.2016
18 лютого 2016 року відбулося засідання профкому КНУ імені Тараса Шевченка. У його роботі взяв участь ректор університету Леонід Губерський. Він роз’яснив присутнім деталі ситуації, що склалася в Науково-дослідній частині університету в зв’язку із закриттям ряду наукових тем.
Всі наукові теми плануються, фінансуються та виконуються, як правило, протягом 5 років. У 2015 році закінчився термін виконання переважної більшості тем (чинними є лише 6 тем). Тому відповідно до законодавства у співробітників завершених тем закінчилися трудові відносини з університетом. Наразі таких співробітників понад 600.
« Сьогодні ми працюємо за новим Законом «Про наукову і науково-технічну діяльність». Відповідно до нього наукові теми затверджуються Міністерством освіти і науки України. Тож найближчим часом відповідно до Закону буде оголошено конкурс, за результатами якого будуть зараховуватися наукові співробітники, які працюватимуть над затвердженими науковими темами, що відповідно профінансовані», - пояснив Леонід Губерський.


На засіданні профкому були також розглянуто питання:
- використання кошторису профкому у 2015 році;

- затвердження бюджету профкому на 2016 рік;

- внесення змін до складу профкому;

- проведення виборів у первинних профспілкових організація студентів;

- підсумки проведення Новорічних та Різдвяних свят для дітей

- співробітників, аспірантів, докторантів та студентів університету;

- підсумки оздоровлення студентів під час зимових канікул.




















Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024