Новини

 

У КНУ пройшов українсько-німецький семінар

12.02.2016
З 1 по 7 лютого 2016 року юридичний факультет КНУ імені Тараса Шевченка спільно з Берлінською школою економіки та права провів другий щорічний українсько-німецький студентський семінар на тему «Україна: проблеми та можливі шляхи їх вирішення». Він був присвячений обговоренню нагальних для українського сьогодення політико-правових питань.

Організаторами семінару виступили Центр німецького права юридичного факультету КНУ (www.zdr.knu.ua/ua/) та Берлінська школа економіки та права (www.hwr-berlin.de/).

Насичена програма семінару передбачала виступи учасників із доповідями на попередньо визначені теми, а також обговорення спірних питань в ході панельних дискусій. Варто зазначити, що, незважаючи на плюралізм поглядів та думок, дискусія завдяки повазі учасників до позицій один одного відбувалася у дружній та невимушеній атмосфері.

Учасники мали змогу обговорити теми, пов’язані з оцінкою подій Революції гідності 2014 року; ситуації в Криму, Донецькій та Луганській областях відповідно до норм міжнародного права; проблемами реалізації та контролю Мінських домовленостей; визначенням завдання і ролі ОБСЄ, а також формуванням нової стратегії НАТО в світлі ситуації в Україні; проблемами реалізації ряду політико-правових реформ, тощо.

Учасники семінару переглянули документальні стрічки про події в Україні, зустрілися з членами волонтерських та неурядових громадських організацій, а також представниками громадянського суспільства. Для німецьких гостей була влаштована екскурсійна програма. Знайшли вільний час і для неформального спілкування.

Крім студентів КНУ імені Тараса Шевченка участь у семінарі взяли студенти Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та Національного авіаційного університету.
Текст: Ярослава Лаган.
Фото: Аліса Тюненко












Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024