Новини

 

Зустріч ректора КНУ з ректором Університету Аріеля (Держава Ізраїль)

20.01.2016
20 січня 2016 р. в Червоному корпусі університету відбулася зустріч ректора КНУ імені Тараса Шевченка Леоніда Губерського з ректором університету Аріеля (Держава Ізраїль) Міхаелем Зініград.

Це перша зустріч очільників двох ВНЗ, у ході якої учасники засвідчили чимало спільних точок дотику для двостороннього взаємовигідного співробітництва. Уже з наступного навчального року в Інституті філології університету буде запроваджено вивчення мови іврит. «КНУ зацікавлений у співпраці з природничими факультетами, де у нас сильні наукові школи – це біологи, фізики,математики, кібернетики, радіофізики, хіміки», - зазначив Леонід Губерський. Міхаель Зініград сказав, що це, по-суті, перелік їхніх кафедр, що інтенсивно розвиваються. Аріельський університет на стадії створення медичного факультету. Міркують над такою можливістю і в КНУ. Є бажання наповнити конкретикою співпрацю між кібернетиками. В Аріелі активно розвивають кібернауку в різних її форматах, зокрема, кібербезпеку. Обидва ректори бачать гарну перспективу в розвитку біологічно-медичного напрямку, зокрема, персоніфікованої медицини. В КНУ є серйозні напрацювання в галузі онкодосліджень, і тут теж є великий простір для спільних дій. Є інноваційні проекти для діяльності в галузі хімії, зокрема, в Університеті Аріеля на підйомі фармакологія, розвивається й екологічна хімія.

Гостей зацікавило відділення підводної археології КНУ, адже а Університеті Аріеля є спеціалізація – вивчення землі Ізраїлю й археологія. Коло спільних інтересів справді велике. Може бути цікавою і плідною співпраця в галузі соціології, психології, політичних наук. Головне, як вважають сторони, конкретизувати напрямки і теми співробітництва, наповнити їх змістом і спільно добиватися впровадження університетських наукових розробок, що теж потребує певних зусиль. Керівники двох університетів Леонід Губерський і Міхаель Зініград домовилися про підготовку відповідними службами ВНЗ конкретизованої Угоди про співпрацю між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка і Університетом Аріеля, яку буде невдовзі підписано. У зустрічі взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв"язки) Петро Бех та головний науковець Міністерства абсорбції Ізраїлю Володимир Ханін. В цей же день відбулася відеопрезентація Університету Аріеля для співробітників зацікавлених у співпраці факультетів та Наукового парку КНУ.















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024