Новини

 

Благодійний "Щедрик" в Інституті біології

12.01.2016
Наприкінці минулого року Дух Різдва завітав до ННЦ “Інститут біології” у вигляді новорічного благодійного ярмарку “Щедрик”. Назва заходу була обрана не випадково, оскільки свято проходило під гаслом: “be shchedryk” (“будь щедриком”, тобто “щедрим”) та було приурочене до 99-річчя першого виконання знаменитого «Щедрика» Миколи Леонтовича хором нашого Університету.




Благодійна справа пригорнула у свої обійми всіх присутніх від студентів до викладачів і співробітників. Ніхто не лишився осторонь новорічного дійства, що зробило його неочікувано масштабним. Всі кафедри, науково-дослідні лабораторії та Ботанічний сад Інституту біології були представлені ексклюзивними виробами ручної роботи, що вражали красою в експозиції вздовж усього третього поверху. На ярмарку за символічну ціну можна було придбати неповторні та вишукані подарунки.




Тут були і вишукані новорічні листівки, стилізовані ялинки з натуральних компонентів, неймовірно витончені флористичні композиції, ялинкові прикраси з різноманітних матеріалів, в’язані крючком дзвіночки, картини власного авторства, хенд-мейд свічки, кольорові панно з ниток та цвяхів і багато іншої краси: вишукане мило ручної роботи, намиста та сережки з живих квітів в епоксидній смолі, прикраси для волосся з полімерної глини та атласні стрічки, розписні шкатулки та браслети.










Основний акцент благодійного ярмарку “Щедрик” був зроблений на хенд-мейді та солодощах власного приготування, тож окремим патерном вражень були витвори кулінарного мистецтва. Такому різноманіттю смаколиків позаздрила б будь-яка віденська кав’ярня, а смак не лишив байдужим нікого з інститутських гурманів. Смакові рецептори невтомно вели від еклерів до наполеону, від бісквіту до лимонних та морквяних пирогів, від імбирного печива до бізе та шоколадних цукерок.







Остапченко Людмила Іванівна – директор ННЦ “Інститут біології ” власноруч спекла смачнючий торт, що, як кажуть, розлетівся вже в перші хвилини ярмарку.




Захід також передбачав різноманітні забавки для маленьких діточок викладачів та співробітників інституту, що вправлялися в майстерності риторики та танцювального мистецтва за винагороду від веселих та неповторних ведучих – Снігуроньки (Забелло Катерина) та Діда Мороза (Неїжко Денис).




Немов вишенька на тістечку - ідеальним довершенням новорічного ярмарку став виступ міні-оркестру студентів та аспірантів ННЦ “Інститут біології”, які відкривали свято твором українського композитора Миколи Леонтовича з символічною назвою “Щедрик”. Впродовж усього заходу (близько 3 годин) музиканти вправно підтримували різдвяний настрій та відповідну атмосферу, виконуючи відомі світові новорічні хіти (“Jingle Bells”, “We wish you a Merry Christmas”, “Happy New Year”, “Silent Night”, “All I want for Christmas is you”, “Let it snow”, “So this is Christmas” та ін.), а “Щедрика” просили на біс 5 разів! Протягом благодійного новорічного ярмарку “Щедрик” було зібрано 11 254 грн. для допомоги хворим і позбавленим батьківського піклування дітям, а також КНУ‬-бійцям АТО! Ось так натхненний Духом Різдва ННЦ “Інститут біології” долучився до маленьких новорічних див.‬‬‬‬






Олександр Короткий



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024