Новини

 

Переможці ХV радіодиктанту національної єдності

21.12.2015
У Великій концертній студії Будинку звукозапису Українського радіо відбулася церемонія оголошення переможців ХV радіодиктанту національної єдності. КНУ був його співорганізатором. Адже саме з університетської аудиторії імені Михайла Максимовича звучав текст диктанту і велась його пряма трансляція.






В оприлюдненні результатів взяли участь проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка з навчальної роботи професор Володимир Бугров та курсанти Військового інституту, які написали диктант без помилок: Владислав Радченко, Юлія Діміч, Дарія Ющенко, Анастасія Левченко, Максим Магась, Наталія Бідненко, Анна Макарчук, Анна Пужакова та Любов Старікова.







В прямому ефірі ведучі та автор радіодиктанту розповіли про кількість листів, географію, особливості тексту та найбільш поширені помилки. Переможці отримали призи та привітання в прямому ефірі. Втім, 2014 року було запроваджено нововведення і, вдруге за п’ятнадцять років, з огляду на складну ситуація в державі, диктант писали не за подарунки та премії, а лише в ім’я ідеї. Але без приємних сюрпризів не обійшлося: усі, хто написав диктант без помилок, стануть героями спеціальних сюжетів в ефірі Українського радіо.







Після церемонії нагородження відбувся концерт за участі заслужених артистів України Жанни Боднарук, вокального дуету “Сестри Тельнюк”, солістки Національної опери України Наталії Ніколаїшиної, а також Тетяни Піскарьової у супроводі Академічного оркестру народної та популярної музики Українського радіо, під керівництвом Михайла Пікульського. Дійство транслювалося у прямому ефірі Першого та Третього каналу Українського радіо.










Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024