Новини

 

У КНУ розпочався Перший Громадянський форум

18.12.2015
У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка започатковано ще одну добру традицію. Сьогодні розпочався Перший Громадянський форум «Відчуття єдиної університетської родини». Форум ініційований громадськими організаціями КНУ: Радою ветеранів, Студентським парламентом та первинною профспілковою організацією.

Відкрив Форум голова оргкомітету - перший проректор Олег Закусило. За його словами проведення Громадянського форуму – це новий досвід для нашого університету. «Ми відкриваємо цей форум в час коли зникає одна цивілізація, радянська, і народжується інша. Цивілізація є культурною спільнотою високого рангу і означається комплексом загальних рис об’єктивного характеру, таких як мова, історія, релігія, інститути, а також суб’єктивною самоідентифікацією людей. Осмисленню ролі університету на зламі цивілізацій і присвячується даний Форум», - зауважив Олег Закусило.

Учасників Форуму привітав ректор КНУ Леонід Губерський. Він зауважив, що важливість цієї події важко переоцінити. «Сьогодні ми започатковуємо нову форму спілкування нашого багатотисячного колективу. Саме ефективні комунікації між усіма зацікавленими учасниками університетського життя і мають стати основним змістом нашого Форуму, - наголосив ректор і додав, - Як інтелектуальний і культурний майданчик Форум має стати місцем обговорення та узгодження державних, загальноуніверситетських, факультетських, інститутських, кафедральних, корпоративних й особистісних інтересів та дотримання академічних стандартів взаємної поваги і пошани до гідності кожного учасника».

Леонід Губерський запевнив, що раціональні ідеї та пропозиції консолідованої діяльності обов’язково будуть розглянуті й враховані ректоратом у планах роботи на 2016 рік.

Голова Студентського парламенту Даніїл Циганок виступив з доповіддю «Місія університету – бачення студентства». Він зокрема підкреслив, що Форум покликаний закласти основи нової концепції закладу, в якій студенти не тільки проводять свої роки, а й роблять кроки до створення особистих проектів, вчаться комунікувати з оточуючими.
Голова ради ветеранів Університету Федір Кирилюк зробив доповідь про діалог університетських поколінь задля міцної єдності в реалізації спільних цінностей.
Форум триває. Розпочалася робота в секціях.





























Тетяна Воротняк
Фото Андрія Єловікова
Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024