Новини

 

У «Х міжнародній конференції Інститутів Конфуція» взяла участь делегація КНУ

15.12.2015
З 4 по 9 грудня 2015 року делегація КНУімені Тараса Шевченка на чолі з головою Вченої ради Володимиром Цвихом взяла участь у роботі «Десятої міжнародної конференції Інститутів Конфуція». Конференція відбулася у Шанхаї (КНР). До складу делегації входили директор Інституту Конфуція від української сторони Олександр Гончаренко та директор від китайської сторони Лі Хун.



На конференції йшлося про стан викладання китайської мови у світі, проведення культурних заходів, збільшення місць проведення кваліфікаційного іспиту на знання китайської мови (HSK), підвищення рівня викладання китайської мови при Інституті Конфуція, розробка навчальнихресурсів різними мовами, підтримка розвитку Інституту Конфуція.



6 грудня в Міжнародному конгресхолі відбулася зустріч з керівництвом Цзiлiньського університету. На цій зустрічі були присутні ректор yнiверситету Лі Юаньюань, директор Інституту мiжнародних відносин Лю Дебін, заступник директора мiжнародного вiддiлу Джан Чуанцуй, проректор Бай Бiн.



У своєму виступі на засіданні Володимир Цвих передав вітання від ректора КНУ Леоніда Губерського та його слова, що засвідчують зацікавленість Шевченкового університету в активізації співпраці з Цзіліньським університетом, а також готовності й надалі надавати всіляку підтримку Інституту Конфуція.



Звіт директора Інституту Конфуція КНУ Шевченка Олександра Гончаренка «Про діяльність Інституту Конфуція КНУ досягнення та перспективи розвитку» був схвалений керівництвом Цзiлiньського університету. Було затверджено план його подальшого розвитку. Учасники зустрічі обговорили можливу співпрацю двох університетів успільному проекті «Спадщина Конфуція» українською мовою.

) також розміщена інформація щодо проведеної зустрічі.






Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024