Новини

 

"Свята Тереза Авільська: 500-та річниця з дня її народження"

10.12.2015
Історичний факультет КНУ імені Тараса Шевченка та Посольство Королівства Іспанія в Україні запрошує шанувальників іспанської історії та культури на виставку "Свята Тереза Авільська: 500-та річниця з дня її народження. Подорож її слідами; її література та її містика". Урочисте відкриття виставки відбудеться 11 грудня, о 17:00 у Актовій залі Головного (Червоного корпусу).





ТЕРÉЗА ÁВІЛЬСКА (ТЕРЕЗА ВІД ІСУСА)– одна з головних святих покровителів Іспанії, реформатор католицької церкви. До сьогоднішнього дня жоден поважний католицький трактат про молитву не обходить своєю увагою містичний досвід Терези з Áвіли, описаний у її творах. Тереза пройшла пішки 5600 км. всією Іспанією, ведучи перемовини про заснування нових громад, і заснувала 17 монастирів босих кармеліток, загальним принципом яких була строгість і простота.Тереза реформувала не лише свій Кармель, у якому була монахинею, а й взагалі багато в чому оновила дух Європи.

Свята Тереза також є однією із засновників сучасної іспанської літератури. Вона почала писати, коли їй виповнилося 50 років, але графологів вражає молода енергія, котру легко побачити по її почерку. Тереза є автором багатьох духовних пісень, вона писала прекрасні вірші. Автобіографія Терези Авільської посідає друге місце за кількістю перекладів на інші мови та перевидань серед усіх іспанських книг після «Дон Кіхота».






Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024