Новини

 

На засіданні Вченої ради КНУ вручено відзнаки

07.12.2015

7 грудня відбулося спеціальне зібрання Вченої ради. Воно відбулося з нагоди вручення відзнак двом іноземним вченим, які впродовж багатьох років незмінно і плідно співпрацюють з нашим університетом і зробили у цю співпрацю значний науковий і освітній внесок. Відзнаки вручив перший проректор КНУ імені Тараса Шевченка Олег Закусило. Диплом і пам»ятну медаль «Почесний доктор Київського національного університету імені Тараса Шевченка» вручено професору Університету Поля Сабатьє (Тулуза, Франція) Ремі Шовену.

Ремі Шовен - відомий вчений у галузі сучасної органічної та молекулярної хімії, визнаний лідер у хімії карбомерів. З хімічним факультетом КНУ співпрацює понад 15 років. В рамках співпраці з Тулузою в Україні захищено 7 дисертацій (6 з них у спецрадах КНУ), 3 аспіранти успішно пройшли передзахист та готуються до захисту дисертацій, 3 аспіранти хімфаку перебувають сьогодні у спільній аспірантурі з Університетом Поля Сабатьє. Магістри хімічного факультету щорічно проходять конкурс на отримання стипендій Посольства Франції в Україні та отримують подвійні дипломи магістра (у Києві та Тулузі). Подвійні дипломи отримали вже 11 магістрів. У рамках Міжнародного науково-дослідного об»єднання опубліковано понад 60 спільних статей у міжнародних виданнях, у тому числі особисто з Ремі Шовеном. Досягнення спільної лабораторії визнані як Україною, так і Францією. Вони були представлені на багатьох наукових конференціях, форумах, зустрічах різного рівня. В рамках подальшого співробітництва з Ремі Шовеном розробляється ряд спільних міжнародних проектів, у тому числі «HORIZON-2020".
«Відзнаку Вченої рад Київського національного університету імені Тараса Шевченка» вручено професору Сандерлендського університету (Велика Британія) Альфредо Москардіні.

Альфредо Москардіні – відомий фахівець у галузі математичного моделювання, системної динаміки та кібернетики. Він є автором 154 наукових праць, з яких 17 підручників та навчальних посібників.

У 2000 році економічний факультет КНУ виграв освітній проект TEMPUS CD_JER 21135-2000, координатором якого був професор Москардіні. Викладачі КНУ займалися розробкою програми підготовки магістрів за новою спеціальністю – «прикладна економіка» - в класичних університетах України. В результаті роботи у 2002-2003 рр. розроблено 14 нормативних курсів та опубліковано 14 посібників, що забезпечують навчальний процес за вищевказаною спеціальністю. Відкриття цієї спеціальності в КНУ відбулося у 2003 році. Бюджет проекту – 482 тисячі євро.

У 2012 році економічний факультет університету виграв грант на виконання проекту TEMPUS-SMGR «Підвищення ефективності студентських служб», координатором якого був Альфредо Москардіні. Головною метою проекту є створення сучасних центрів підтримки студентських служб у чотирьох провідних університетах України. Бюджет проекту – 925 тисяч євро.

Ремі Шовен та Альберто Москардіні виступили з промовами. Їх тепло привітали українські колеги – члени Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка.























Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024