Новини

 

Зустріч із делегацією баварських парламентарів

09.11.2015
Нещодавно КНУ імені Тараса Шевченка відвідала делегація депутатів земельного парламенту (ландтагу) Баварії на чолі з головою парламенту пані Барбарою Штамм та у супроводі співробітників Посольства Німеччини в Києві.
Привітав гостей від імені керівництва Університету проректор з міжнародних зв’язків професор Петро Бех. Модераторами зустрічі виступили завідувач кафедри перекладу з німецької мови професор Тарас Кияк та пані Барбара Штамм.
Баварські політики у ході живого спілкування із студентами та викладачами університету, що відбувалося німецькою мовою без перекладачів, прагнули відчути і зрозуміти настрої та погляди молодого покоління на сучасне і майбутнє України та Європи. Студенти і викладачі університету, а це були не лише германісти, але й історики, міжнародники, журналісти в дискусії з німецькими парламентарями порушували питання стану й перспектив співпраці та двосторонніх обмінів з німецькими університетами, і зокрема можливостей німецької допомоги студентам та вишам, що постраждали від конфлікту на Донбасі. Студентів також цікавили питання місця і ролі української діаспори Баварії у розбудові українсько-німецької співпраці, і зокрема долі Українського вільного університету в Мюнхені, бачення німецькими політиками перспектив європейської інтеграції для України. Однієї години зустрічі, передбаченої протоколом, виявилося замало для зацікавлених розмов і вони тривали ще й після її закінчення у жвавих обмінах думками та враженнями.
















Доцент історичного факультету О.Ф. Іванов

Прес-центр КНУ
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024