Новини

 

З 8 березня!

07.03.2008
Київський національний університет імені Тараса Шевченка зацвів трояндами, тюльпанами, гвоздиками, нарцисами. Це не жарт. Сьогодні ж не перше квітня, а восьме березня. Приємно спостерігати за представниками сильної половини людства з квітами в руках, які поспішать до університету хто вчитися, хто працювати. Погодьтеся, що побачити таке скупчення чоловіків з квітами на один квадратний метр можна виключно 8 березня та напередодні цього свята.

Можна почути багато версій походження жіночого свята. Його історію пов’язують з іменем Клари Цеткін, яка створила революційний загін, що складався тільки з одних жінок, для боротьби з експлуататорами. Згодом було вирішено 8 березня вважати днем народження “Жіночого пролетаріату”. Таким чином 8 березня 1910 року на Міжнародній конференції жінок-соціалісток у Копенгагені було вирішено відзначати, як день “міжнародної солідарності жіночого пролетаріату”.

В наш час 8 березня – це міжнародний жіночий день. Це свято – є своєрідним каталізатором для чоловіків на гарні, по-доброму несподівані вчинки заради жінок. Тож, вітаємо всіх жінок з весняним святом - 8 березня! Щастя вам, кохання, радості, сімейного затишку, нехай у ваших душах завжди цвіте весна.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024