Новини

 

Незабаром відкривається фотовиставка газети "День"!

02.11.2015
"На перетині вдумливих поглядів": 6 листопада у Галереї «Лавра» відкривається вже XVII-та Фотовиставка газети «День». Не проґавте!

16 років фотоісторії, 111 виставок у 31 містах України, 702 нагороджені фотографи – це історія Міжнародного фотоконкурсу газети «День» у цифрах. Цього року статистика не менш вражаюча – близько 200 учасників прислали більше 3000 фото. Журі «Дня» відібрало 350 найкращих знімків


Цього року акцент – не стільки на емоційну складову, скільки на осмислення подій, які нині переживає Україна. XVII-та фотовиставка – це безперервний перетин поглядів. Погляди відвідувачів перетинатимуться з поглядами військових, що дивитимуться на них з бліндажів, окопів, з БТР-ів і танків, з поглядами політиків (а це вже зовсім інші обличчя, типажі й очі), з поглядами переселенців і волонтерів, митців, дітей… Ця виставка стане своєрідним полілогом, що відбуватиметься між глядачами, фотографами і героями світлин. І, повірте, все буде зрозуміло без слів.

За словами члена журі фотоконкурсу, більд-редактора «Дня» Миколи Тимченка, на конкурс прийшло багато робіт із зони АТО, фотографії бійців надіслали як професійні фотографи, так і волонтери. «Традиційно багато політичних фотографій, але також багато жанрових знімків звичайного життя. Це свідчить, що люди думають не тільки про війну».

Окрім постійних номінацій конкурсу – «Події», «Життя, як воно є», «Політика», «Жанрове фото» і «Світ очима дітей», з’явилися й нові. Так окрема номінація від міжнародної організації ПРООН «Будуємо нову країну разом» тепер включає у себе підномінації: «Я реформую країну!», «Новий Донбас», «Переселенці. Жити заново!», «Чиста та зелена Україна». Вперше цього року нагороджуватимуть і фотографів у номінації «Птахи водойм».

Фотографії, представлені на фотовиставках «Дня», часто називають пророчими. Тож, можливо, і цього разу ви побачите не лише те, як Україні прожила цей рік, а й те, як вона проживе рік наступний.

Виставка проходитиме у галереї «Лавра» (вул. Лаврська, 1) з 7 по 15 листопада. Вхід вільний. На відкриття виставки 6 листопада о 17.00 вхід за запрошеннями.

З питань акредитації звертатися: (044) 303-96-21,
e-mail: marketing.theday@gmail.com




Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024