Новини

 

У Військовому інституті КНУ перебуває делегація НАТО

29.10.2015
В рамках Днів НАТО в Україні у Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка з робочим візитом перебуває делегація НАТО. В її складі заступник начальника штабу Стратегічного командування з питань планування генерал-майор Єжи Біжевськи та радник Верховного головнокомандувача Об’єднаних Збройних Сил НАТО в Європі Марк Лейті.

Начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін провів брифінг під час якого іноземні представники ознайомилися з історією Військового інституту, його структурою та унікальною інтегрованою системою підготовки кадрів для Збройних Сил України та інших силових відомств.

- Для нас дуже важливо, що така високоповажна інституція, як НАТО постійно виявляє інтерес до військової освітянської складової Збройних Сил України та надає всебічну допомогу у підготовці військових фахівців, що в умовах збройного протистояння є дуже важливим для нашої армії в цілому та Військового інституту зокрема, - зазначив генерал-майор Віктор Балабін.

Члени делегації НАТО проаналізували з офіцерами, курсантами та науково-педагогічними працівниками сучасні операції НАТО у світі, вплив гібридних війн на сучасну беспекову політику НАТО та інформаційні війни.

Зокрема очільник делегації генерал-майор Єжи Біжевськи привернув увагу аудиторії до трансформації збройних протистоянь у світі та ту важливу роль, що її відіграє Україна в зміцненні безпеки у Європі та світі. Не оминув поважний гість і питання проведення АТО на сході Україні, адже досвід здобутий нашими ЗСУ є унікальним для сучасних збройних конфліктів, у яких брали участь коаліційні війська НАТО.

Виступи фахівців НАТО викликали великий інтерес у присутніх. Це підтвердила також жвава робота у секціях, в ході яких офіцери, курсанти та науково-педагогічні працівники Військового інституту мали змогу поставити запитання представникам делегації НАТО.

У заключній частині заходу відбудеться обговорення результатів роботи в секціях, поточного стану співпраці України з НАТО та рівня поінформованості населення України про Організацію Північноатлантичного договору та її завдання на сучасному етапі.

















Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024