Новини

 

МИРУ НАМ СЬОГОДНІ ТРЕБА!

13.10.2015
У Військовому інституті продовжуються заходи з нагоди Дня захисника України. Перед початком урочистого зібрання було організовано перегляд документальних фільмів з циклу “Історії нескорених”.
У своєму вступному слові начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін сказав:
 Приємно відзначити, що Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко на передодні цього великого свята дав високу оцінку колективу Військового інституту за вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих захисників України. Ми докладатимемо максимум зусиль аби з честю виконувати свій святий обов’язок.
Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерський звертаючись до особового складу у своїй вітальній адресі зазначив:
 Оберегом кожної нації є її культура та духовні цінності, що передалися нам від пращурів. Як відомо, це свято знайшло своє продовження і в часи Запорізької Січі. Наші козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею. Звертаючись до неї, вони казали: “Покрий нас чесним своїм Покровом та захисти нас від усякого зла!”. Бажаю наснаги у відродженні найкращих національних традицій, ратного служіння на благо народу, задля слави нашої рідної України!
З нагоди свята, курсантам – учасникам АТО було вручено запрошення на Благодійний проект “ТЕЛЬНЮК: Наш Шевченко”, який проходитиме під патронатом ректора Л. Губерського 15 жовтня цього року.
До присутніх були доведені святкові накази Київського міського голови та голови Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації, начальника Військового інституту, якими заохочено представників навчального закладу – учасників бойових дій в зоні АТО та найкращих військовослужбовців.
Виступи учасників заходу супроводжувалися музичними вітаннями та піснями солістів військового оркестру, серед яких були учасники військово-патріотичних заходів в зоні АТО Маріана Дружинець та Анатолій Варченко та дует сестер Наруцьких.
За ініціативи спілки ветеранів Афганістану Голосіївського району м. Києва на захід було запрошено учасників бойових дій на території інших держав та учасників АТО, яким було вручено відзнаку Президента України – пам’ятну медаль “25 років виведення військ з Афганістану” та медалі “За звитягу”.
















Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024