Новини

 

Шануємо героїв, пам’ятаємо кожного!

12.10.2015
Під таким гаслом у ВІКНУ розпочалися військово-патріотичні заходи з відзначення Дня захисника України.

У Меморіальному комплексі “Національний музей історії України у Другій світовій війні” відбулася “Зустріч поколінь”.




Розпочався захід із оглядової екскурсії по виставці, присвяченій подіям Революції Гідності та героям антитерористичної операції. Курсанти мали можливість ознайомитися з музейними експонатами, що пов’язані з життям таких відомих людей, як Герой України Надія Савченко та онука ветерана Другої світової війни Івана Залужного, який загинув виконуючи завдання в зоні АТО.

Про героїзм, звитягу і роль України та українців через призму воєнних конфліктів розповів екскурсовод музею Олександр Очеретяний.

Перед особовим складом виступив учасник бойових дій в Афганістані сержант запасу Леонід Мухін, постійний учасник військово-патріотичних заходів в зоні АТО.

Цікавим був виступ учасника АТО, захисника донецького аеропорту, курсанта 5 курсу Володимира Небіра. «Дорогі мої друзі, зі свого бойового досвіду хочу вам сказати одне – вчіть все чому вас навчають, читайте все, що можете прочитати аби поповнити багаж знань. Війна не пробачає жодної помилки, жодного недоліку, - зазначив Володимир. Принагідно треба сказати, що 9 червня 2015 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, а також за героїзм виявлений під час оборони Донецького Аеропорту в грудні 2014 року Володимир Небір був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ст.

Спогадами про “свою” війну поділився учасник бойових дій в Афганістані, Югославії, Боснії та Герцоговині, Хорватії, Македонії та Сербії, підполковник запасу Олексій Ларіонов.

Від учасників АТО Голосіївського району виступив очільник поліції підполковник національної поліції України Владислав Іщенко. Владислав Миколайович привітав курсантів та офіцерів з Днем захисника України та побажав всім нам віри у Перемогу. Зустріч пройшла унадзвичайно дружній, теплій атмосфері.

Командування Військового інституту висловлює щиру подяку співробітникам Меморіального комплексу “Національний музей історії України у Другій світовій війні” за сприяння в організації заходу.















Військовий інститут


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024