Новини

 

Володимир Сергійчук презентував книгу про митрополита Шептицького

02.10.2015
1 жовтня 2015 року в Мистецькому салоні КНУ імені Тараса Шевченка відбулася презентація книги відомого українського історика, професора нашого університету Володимира Сергійчука «Українські державники: Андрей Шептицький». У презентації взяли участь Голова Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук), проректор з науково-педагогічної роботи КНУ (міжнародні зв’язки) Петро Бех.

«Перший примірник книги, щойно вона зійшла з друкарського станка і ще пахла свіжою фарбою, я презентував Блаженнійшому Святославу», – наголосив Володимир Сергійчук і додав, що постать митрополита Андрея Шептицького є всенаціональною.

Перший читач книги Блаженніший Святослав розповів, що у книзі зібрані архівні матеріали, які раніше ніде не друкувалися. «Ця книга – плід глибокого історичного дослідження. Наукові історичні тексти читати складно, але пан Володимир поєднує з одного боку наукову педантичність і точність, а з іншого - здатність цікаво мовити», – зауважив він і закликав студентство неодмінно прочитати презентовану книжку. «Слово про Андрея Шептицького з серії «Українські державники» дасть можливість вам, молодій еліті, відкрити для себе великого будівника українського народу і багато почерпнути для себе», – переконаний Блаженніший Святослав.

У наші дні як ніколи раніше актуально звертатися до спадщини митрополита Шептицького. «Це надзвичайно мудрий церковний і державний діяч. Ще понад сто років тому, він говорив те, що ми почали впроваджувати в життя тільки тепер, – наголошує автор книги Володимир Сергійчук і додає: «Навесні 1917 року коли члени Центральної Ради запитували, що треба зробити, щоб Україна була вільною, Андрей Шептицький відповів: «Треба розірвати з Росією».














Тетяна Воротняк
Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024