Новини

 

Наш університет вперше серед найкращих у Тimes Higher Education!

02.10.2015
Українські виші вперше потрапили до топ найкращих ВНЗ світу від Тimes Higher Education

Вперше до списку потрапили два українських університети: Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Харківський Національний університет Каразіна.
Виші розташувалися у групі місць 601-800. Раніше Тimes Higher Education включав до свого рейтингу лише 400 позицій.




Для визначення найкращого вишу світу, експерти використовують 13 ретельно відкаліброваних показників ефективності. Серед них: рівень освіти, обсяг і репутація наукових досліджень, цитованість у наукових журналах та вплив досліджень, інноваційність та впровадженість розробок у промисловість та міжнародний outlook.
Саме вони забезпечують найбільш повну картину і порівняння, яким довіряють студенти, вчені, керівники вишів, бізнесмени та уряд.

Де першої п'ятірки потрапили: Каліфорнійський технологічний інститут, Оксфордський університет, Стенфордський університет, Кембирджський університет, Массачусетський технологічний інститут.




Нещодавно також з'явився черговий рейтинг від британської міжнародної компанії "Quacquarelli Symonds" (QS), яка представила щорічний рейтинг 1000 найкращих вишів світу "QS World University Rankings" 2015-2016.

Цього року, як і минулого, до рейтингу потрапило 6 українських вишів, серед яких: Національний університет імені Тараса Шевченка, Київський політехнічний університет, Харківський університет імені Каразіна, Сумський університет, Донецький національний університет та Харківська політехніка.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024