Новини

 

Метеорологи взяли участь у семінарі “8th Atmospheric Limb Workshop”

30.09.2015
15-17 вересня відділом наук про Землю та Космосу Технологічного університету Чалмерса (Гетеборг, Щвеція) за підтримки Всесвітньої метеорологічної організації був проведений 8й семінар з атмосферних лімбових вимірювань.
На семінарі обговорювались сучасні супутникові методи дослідження атмосфери та її складових (лімбові вимірювання, вимірювання в умовах сонячного та місячного затемнення, основні сучасні та майбутні засоби вимірювання атмосферних складових та їх моделювання).

Результати досліджень, проведені в Україні Галицькою Євгенією та її науковими керівниками: к.ф.-м. наук Данилевським Василем Олексійовичем та д.г.н., проф. Сніжком Сергієм Івновичем, були представлені на постерній сесії. Автори проаналізували забрудненість атмосфери аерозолями в м.Києві засобами наземних дистанційних спостережень AERONET та здійснили порівняння наземних вимірювань із супутниковими (MODIS та CALIOP).

Усі дані знаходяться у вільному доступі та відкривають можливості для проведення високоефективних та репрезентативних досліджень, які високо цінуються провідними фахівцями у всьому світі.




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024