Новини

 

Звіт Центральної виборчої комісії Студентського парламенту КНУ

30.09.2015
про проведення прямих таємних виборів представників з числа студентів (курсантів) Університету, що братимуть участь у виборах ректора Університету 19 жовтня 2015 року.


Як відомо, 23 вересня в Університеті відбулися вибори, які, можна сказати, стали історичними, адже вперше студенти отримали змогу впливати на процес обрання керівника Університету та висловити свою волю напряму.

Згідно чинного законодавства України квота голосів, що припадає на представників від студентства (голосують і студенти-заочники, і студенти стаціонару) при обранні ректора має становити не менше 15% від загальної кількості голосуючих. Відтак за підрахунками ЦВК Університету за інформацією, яку надав Оргкомітет з питань проведення виборів ректора, квота 15 % становила 569 студентів.

Ця квота представництва була розподілена між факультетами, інститутами, коледжами згідно формули, яка закріплена в Положенні про порядок проведення прямих таємних виборів представників для участі у виборах ректора з числа студентів (курсантів) Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Після розрахунків було виведено таку квоту для кожного структурного підрозділу Університету:




Підготовка до виборів відбувалась із дотриманням всіх нормативних актів, Положення про органи студентського самоврядування в Університеті та Статуту Університету.
До вечора 22 вересня Центральна виборча комісія СПУ організувала друк та доставку всієї виборчої документації на виборчі дільниці у визначені нормативними актами строки та перевірила готовність дільниць до роботи.

23 вересня станом на 10.00 ЦВК констатувало факт відкриття всіх 8 виборчих дільниць, які розміщувались на округах, як це передбачено Положенням про ЦВК СПУ та вибори органів самоврядування в Університеті.

Голосування відбувалось на більшості дільниць з 9.00 до 19.15 і на лише на деяких дільницях строки голосування були змінені рішенням ЦВК СПУ згідно заявок, які подали Дільничні виборчі комісії факультетів.

Відзначаємо той факт, що під час голосування не було зафіксовано суттєвих порушень, які могли вплинути на результати голосування. Дрібні порушення виборчих норм фіксувалися та припинялися членами ДВК на відповідних дільницях.

О 19.15 Виборчі дільниці в Університеті були зачинені і почався підрахунок голосів, який тривав протягом ночі. Останнім (о 01.45 24 вересня 2015 року) результати голосування здав найбільший за кількістю виборців інститут Університету – Інститут філології.

За результатами виборів ЦВК СПУ констатує той факт, що явка студентів зросла більше ніж на 10% (до 17,38653 % = 4275 ос.) порівняно з виборами голови СПУ в травні цього року, що не може не втішати та свідчить про те, що, по-перше, зросла активність та свідомість студентів Університету, по-друге, вибори ректора Університету мають більший резонанс в студентському середовищі та притягують інтерес спільноти.

Дві найвищі явки були зафіксована у ВІКНУ (97%) та історичному факультеті (37%), дві найнижчі в на економічному факультеті та ФРЕКС (по 6%) та Інституті післядипломної освіти (1%), що пояснюється специфікою навчання в цьому структурному підрозділі Університету. 24 вересня 2015 року.

Обраних представників просимо бути уважними: перевірте свої особисті дані на правильність! Якщо ви помітили неточності – негайно повідомте СП своїх факультетів/інститутів або напряму ЦВК СПУ, щоб ми могли внести відповідні зміни до інформації, яка подана на сайті та буде внесена до списку виборців на виборах 19 жовтня!!!

Хочемо подякувати Університету та, зокрема, проректору з науково-педагогічної роботи Бугрову В.А. за надану підтримку під час організації виборів.

Особливу подяку оголошуємо органам студентського самоврядування Національного університету «Одеська юридична академія», Луцького національного технічного університету та Національного технічного університету «Харківський політехнічний університет», які надавали свою методичну підтримку та поради під час підготовки до проведення виборів в нашому Університеті.

Додаємо до цього звіту списки студентів з кількістю голосів від тих факультетів, де голосування відбувалось за окремі кандидатури зі списку.


























Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024