Новини

 

Університет представив на виставці «Зброя та безпека» 19 наукових розробок

28.09.2015
22 та 23 вересня в рамках XII Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека - 2015» відбувся інформаційно-комунікативний захід «Перспективи науково-технологічного забезпечення оборонно-промислового комплексу України», організований Міністерством освіти України.

В роботі виставки та заході взяли участь представники Київського національного університету імені Тараса Шевченка.


На стенді КНУ в режимі слайд-шоу були представлені 19 розробок Університету.

Під час пленарного засідання заходу представники наукових установ та університетів, експерти обговорювали питання щодо тісної співпраці з виробником, ефективності інноваційних розробок та їх пріоритетних напрямків розвитку.




Заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха підкреслив важливість виставки «Зброя та безпека - 2015», метою якої є представлення науковими установами та вищими навчальними закладами своїх останніх наукових розробок.




Директор департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій МОН Віктор Шовкалюк зазначив, що сучасна економіка потребує нових знань, технологій та інноваційних рішень. А вони, своєю чергою, є ключовими ресурсами для її зростання.

В роботі трьох дискусійних панелей заходу взяли участь вчені Університету.
Дискусійна панель за напрямом «Електроніка та техніка різного призначення»
Багатошарове плівкове покриття для зменшення відбиття світла (Заболотний М.А , Давиденко М.О.).
Ефективне НВЧ радіо-поглинальне покриття (Бедюх О.Р., Сандраков Г.В., Дробков М.).
Біомеханічний роботизований «Екзоскелетон» багатоцільового застосування (Осадчий Є. О.).
Пристрої – трансфоромери для підвищення боєздатності військової техніки (Осадчий Є. О.).
Застосування сучасних систем відеоспостереження в колективній роботі піших, мобільних і повітряних сегментів підрозділів ЗСУ та сил безпеки (Буй Д. Б.).

Дискусійна панель за напрямом «Медицина»

Протиопіковий препарат на основі меланіну (Л.І. Остапченко, Т.В. Берегова, Н.С. Скочко, Т.М. Фалалєєва).
Нові ефективні засоби для детоксикації та лікування ран, а також прості тест-методи для здійснення екологічного моніторингу забруднених територій (Запорожець О.А., Трохименко О.М.).

Пектиновмісні препарати для біопрофілактики у вирішенні проблем хімічної безпеки (Демченко П.І.).
Трансформерна інформаційна технологія у вдосконаленні рухової активності військових в нормі та патології (Горбунов О.А., Осадчий Є.О.).

Українські пов’язки для лікування ран та опіків на основі радіаційно-зшитих гідрогелів (Неймаш В.Б., Поварчук В.Ю., Колендо О.Ю., Шилова А., Куцевол Н.В.)

Дискусійна панель за напрямом «Технології, матеріали, захист»

Безпосереднє визначення поглинутої дози радіоактивного опромінення металевими конструкціями в реальному масштабі часу (Заболотний М.А., Давиденко М.О.).
Програмно-апаратний комплекс балістичного забезпечення артилерійського полігону (Ляшко С.І., Стеля О.Б., Потапенко Л.І., Сіренко І.П., Лапчук В.П., Івченко В.М., Козак П.М.)

Ренгенографічний томограф для неруйнівного контролю металевих і полімер - композитних виробів (Давиденко М. О., Заболотний М. А. , Асламова Л. І., Іщенко О. О.).

Під час роботи виставки відбулися численні зустрічі з представниками як українських виробників озброєнь та воєнної техніки, так і наукових установ та вищих навчальних закладів. Зокрема відбулися переговори з заступником генерального директора ДК "Укроборонпром" паном Херувимовим А.В., де обговорювалися питання співпраці між підприємствами корпорації та Університетом.

Ряд підприємств виявив зацікавленість в розробках Університету.
Зокрема, розробкою «Обладнання для дефектоскопії жорстких металевих, металокерамічних та композитних конструкцій з використанням рентгенівського та оптичного випромінювання» зацікавились представники Державного підприємства "ВО Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макарова"(м. Дніпропетровськ) та НВП Темп 3000 (м. Ворзель) які хотіли би використати цю розробку для контролю якості елементів ракетних двигунів та засобів індивідуального та колективного захисту (бронежилетів, кулестійних касок, захисних пластин автотранспорту, тощо).

Виявили зацікавленість по розробці: Екзоскелетон - медики (Центр медичної реабілітації та санаторного лікування "Пуща-Водиця" Військового санаторію МО України), зброярі (SCANDIUM @"AD CLORIAM", Туреччина, Анталія); та по розробці пристрої-трансформери (різьбові з,єднання) - зброярі (ПРАКТИКА, ЗБРОЯР та інш.), ДП (Антонов, КБ Прогрес" та інш).

Одна з волонтерських організацій, що працюють в Україні (Фонд Декарта) зацікавилась пектиновмісними препаратами, що були в експозиції, та про ефективне застосування яких у практичній медицині йшлося у доповіді на секції Медицина. Обговорено шляхи майбутнього співробітництва та перспективи співпраці.




Старший науковий співробітник Демченко П.І.
Старший науковий співробітник Бедюх О.Р.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024