Новини

 

Про поселення до гуртожитків та тепло в аудиторіях говорили на ректораті

21.09.2015
Хід поселення до гуртожитків та підготовка до холодної пори року — ці та інші питання сьогодні обговорювали на університетському ректораті. Голова студентської ради Студмістечка Станіслав Остапенко розповів, як проходило поселення та як вирішуватимуть проблеми студентів, яким не вистачає місця.




«Найбільше студентів з інших міст цього року — в Інституті філології. З тих 62 студентів, які станом на 21 вересня перебувають в черзі на поселення, 46 — це філологи. Ще 16 місць не вистачає студентам економічного факультету. Загалом вже поселено 3111 студентів, з яких 2863 — це бакалаврат, а 148 — магістри. Студентів із черги поселять вже до 30 вересня. У гуртожитку №11 звільнилися кімнати, де тимчасово проживали родини військових. Після укомплектування вільних кімнат меблями туди зможуть заселитися студенти. Також частина студентів буде тимчасово поселена до університетського профілакторію, з якого 14 вересня виїхали офіцери запасу після завершення перепідготовки. Усі проблемні питання зараз на контролі спеціальної комісії, куди входять представники профспілки, студентської ради Студмістечка, Студентського парламенту КНУ та ректорату університету. З 1 по 17 вересня комісія вже розглянула більше 70 звернень студентів із питань поселення». Ректор Леонід Губерський також зазначив, що для вирішення проблеми ініційований ремонт у гуртожитку коледжу геологорозвідувальних технологій та планується побудова нового житла для студентів.

Варто зазначити, що вся «комуналка» знаходиться на балансі університету й державою не фінансується. Головний інженер Сергій Андрєєв очолює групу співробітників, які займаються технічним обслугованням понад 230 кілометрів інженерних мереж для навчальних корпусів та гуртожитків. Він зазначив, що підготовка до опалювального сезону 2015-2016 рр. розпочалася ще в травні.




«Підготовка ведеться за 5 напрямами: підготовка електромереж; підготовка теплових пунктів та внутрішніх мереж опалення; зовнішні тепломережі; покрівлі; тверде покриття дворових проїздів та пішоходних доріжок. Належні ремонти та профілактики ми виконали силами Адміністративно-господарської частини та підрядних організацій. Ми замінили електричні мережі та відновили роботу резервних кабелів 10 кВ у Голосіївському районі, що забезпечить безперебійне постачання електроенергії до навчальних корпусів, а також відремонтували пошкоджені тепломережі. 9 покрівель на балансі університету потребують коштовного ремонту. Зараз ремонтується покрівля гуртожитку №19 та виконується аварійний ремонт покрівлі Коледжу геологорозвідувальних технологій». Сергій Сергійович також зазначив, що ряд навчальних корпусів потребує комплексних заходів з утеплення, щоб можливо було підтримувати рекомендовану температуру в аудиторіях. До таких заходів зараховують утеплення зовнішніх стін, заміну систем опалення та вентиляції, заміну вікон та дверних прорізів. На три найхолодніші корпуси КНУ — факультетів кібернетики, механіко-математичного та ФРЕКСу вже розробляється проектно-кошторисна документація.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024