Новини

 

Етична освіта – як невід'ємний елемент професійної підготовки фахівців

13.02.2006
Міжнародний симпозіум “Суспільна мораль: методологія дослідження, нормативно-етичні та етико-прикладні проблеми ” відбувся 1-3 лютого 2006 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка”. В ньому взяли участь понад 60 учасників з України, Росії, Білорусі та Литви.

Симпозіум проходив в рамках трирічного проекту, який присвячений відновленню і розвитку етичної освіти у вищій школі. Проект, мета якого сприяти змістовному і методологічному відновленню етики як університетської дисципліни, здійснює Сектор етики Інституту філософії РАН і Центр прикладної і професійної етики за підтримки підпрограми Regional Seminar for Excellence in Teaching Regional Seminar for Excellence in Teaching програми Нigher Еducation Support Program, Open Soceiety Institute – Soros Foundation.

Етика, як і інші традиційні соціальні і гуманітарні дисципліни, втрачає свої позиції у вищих навчальних закладах. Зазвичай, етика в університетах, інститутах являла собою спрощений варіант філософської етики. Однак, етика - необхідна в підготовці фахівців будь-якого профілю. А етична освіта - у рамках самостійної дисципліни чи в рамках інших соціальних і гуманітарних дисциплін - повинна стати невід'ємним елементом професійної підготовки фахівців. Це має бути педагогічно сучасна освіта, відкрита моральним викликам часу й оснащена новітніми освітніми технологіями. Сприяти цьому покликаний даний проект.

У проекті беруть участь авторитетні вчені з багатьох країн світу - експерти в області етики й університетської освіти. Серед них викладачі кафедри етики, естетики та культурології філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка: доктор філософських наук, професор Тетяна Аболіна, кандидат філософських наук, асистент Ірина Маслікова, кандидат філософських наук, асистент Оксана Рихлітська, кандидат філософських наук, асистент Леся Хандогіна . Профессиональный бильярдный стол цена в Киеве, кий для бильярда. Венецианка, декор для дома , штукатурка домов. Качественная реабилитация после дтп в Киеве и области у лучших врачей


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024