Новини

 

Війна не відбила бажання вчитися

13.07.2015
10 липня у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка стартувала вступна компанія 2015 року. Цьогоріч охочих вступати до військових навчальних закладів побільшало. На сьогоднішній день до Військового інституту КНУ надійшло близько 500 особових справ, а прийме наш навчальний заклад майже 200 курсантів.

― У Військовому інституті представлені всі регіони України, навіть з Луганського та Донецького військових комісаріатів надійшло 9 справ, ― зазначив в інтерв’ю одному з провідних телеканалів України начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін.




Майже третина з поданих заяв – це представники слабкої статі. Абітурієнтка Оксана з Чернігівщини хоче навчатися для того, щоб мати можливість своєї більш практичної і фахової реалізації у наданні психологічної допомоги тим, хто її потребує.




Є серед вступників і учасники АТО, - їх поки що 8 чоловік. Так Сергій Мандрікін майже три місяці виконував завдання у зоні відповідальності свого сектора і після ротації вирішив продовжити військову кар’єру - стати військовим психологом аби допомагати своїм товаришам по службі.

― У мене душа лежить до цього, я зрозумів свого часу, що бути військовим це моє, - говорить Сергій.




Після прийому документів почнуться фахові випробування, треба буде пройти медичну комісію, фізичну підготовку та психологічну перевірку.




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024