Новини

 

Співробітництво з Університетом м. Констанц: нові кроки і перспективи

08.06.2015
Тісна співпраця між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Університетом м. Констанц (Німеччина) дозволила налагодити програму мобільності, надавши можливість бакалаврам, магістрам, аспірантам та науковим співробітникам нашого університету протягом 1-3 місяців проходити стажування в Університеті м. Констанц.

Основним кандидатам на участь у програмі обміну надається можливість відвідувати лекції, працювати в бібліотеці та в лабораторіях Університету м. Констанц, проводити наукові дослідження за тематикою курсових, дипломних і дисертаційних робіт.

З метою відбору нових кандидатів на стажування в Німеччині та започаткування осінньої школи за участю професорів Університету м. Констанц, з 2 по 5 червня 2015 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка перебували куратор програми обміну від Університету м. Констанц професор Пітер Крот та випускник факультету кібернетики нашого університету, PhD Михайло Покойовий.

Під час зустрічі на факультеті кібернетики 4 червня Пітер Крот і Михайло Покойовий обговорили з деканом факультету кібернетики деканом факультету соціології А.В.Анісімовим, доцентом Горбачиком А.П. та представниками цих підрозділів найближчі перспективи співпраці між спорідненими факультетами обох університетів та плани роботи на майбутнє, зокрема можливості співробітництва з іншими факультетами і розвитку міждисциплінарних наукових проектів.

Представники університетів обговорили план організації осінньої школи (5-10 жовтня 2015 р.) для студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка таких спеціальностей як інформатика, прикладна математика, економіка, статистика, інших фізико-математичних дисциплін. Останні матимуть змогу прослухати лекції іноземних професорів та дізнатися більше про можливості стажування й навчання у Німеччині. У цей час викладачі нашого університету отримають можливість поспілкуватись із зарубіжними колегами щодо організації спільних наукових проектів та розвитку освітньої діяльності.

Досвід роботи з Університетом м. Констанц вкотре засвідчує, що міжнародна співпраця між університетами відкриває нові шляхи для генерації ідей, формування інноваційних процесів, отримання якісно нових результатів від виконання спільних проектів.




Управління міжнародного науково – технічного
співробітництва та інноваційних технологій університету


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024