Новини

 

Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання державотворення в Україні»

25.05.2015
Юридичний факультет КНУ імені Тараса Шевченка як провідний осередок правничої освіти на теренах України дає можливість студентам, науковцям, фахівцям у галузі права презентувати власні наукові ідеї, взяти участь у дискусіях та обговорити проблемні моменти правового регулювання у різних сферах. Саме з цією метою на факультеті проводиться щорічна Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання державотворення в Україні», приурочена до Дня науки юридичного факультету.

В цьому році конференція відбулася 22 травня й була організована Радою молодих вчених та Науковим товариством студентів юридичного факультету. Участь у ній взяли близько 350 студентів, аспірантів та науковців із різних навчальних закладів та наукових установ, а до активного обговорення проблемних питань долучилося більше 200 учасників, в тому числі представники Академії адвокатури України, Інституту законодавства Верховної Ради, Київського університету права НАН, Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності НАПрН, Національної академії прокуратури, Національного університету «Одеська юридична академія», Національного університету державної податкової служби, Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова та ін. В рамках конференції працювало 14 секцій, робота кожної з яких була присвячена окремим галузям права.




Відкрив пленарне засідання декан юридичного факультету, д.ю.н. Іван Сергійович Гриценко. Він привітав учасників конференції, окреслив концептуальні проблеми становлення українського права та висловив надію на подальшу плідну міжуніверситетську співпрацю задля становлення України як правової європейської держави. Іван Сергійович підкреслив особливу роль юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка як флагмана правової освіти у розвитку сучасної правової науки.




Наснаги у наукових пошуках та плідної роботи в обраних секціях учасникам конференції побажала Ірина Сергіївна Сахарук, к.ю.н., Голова Ради молодих вчених юридичного факультету. Під час пленарного засідання виступив д.ю.н., професор кафедри фінансового права Данило Олександрович Гетманцев. Його доповідь була присвячена історичній генезі становлення оподаткування в Україні та деяким проблемним моментам правового регулювання податкової системи в сучасний період.







Після пленарного засідання учасники конференції перейшли до роботи у секціях. Окрім традиційної проблематики учасники не обійшли увагою тему окупації Криму та військових дій на сході України, обговорюючи питання правового регулювання військового стану, статусу учасників АТО, захисту молоді та подвійного громадянства на спірних територіях.




За результатами секційних засідань визначено переможців по секціях, які були нагороджені грамотами, подарунками, - науковою літературою відповідного напрямку та друкованим збірником матеріалів конференції на урочистому закритті. Правову літературу у подарунок отримали й ті учасники конференції, що не посіли призових місць, однак виступи яких вирішили відзначити модератори секцій.




Щиро вітаємо учасників та переможців конференції і бажаємо їм натхненно продовжувати свій науковий шлях, розвиваючи вітчизняне право та суспільство!


Текст – Ярослава Лаган,
Ірина Сахарук
Фото – Угрінчук Олексій,Король Кирило,Прес-центр






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024