Новини

 

Розширене засідання Вченої ради УГТ

26.05.2015
26 травня 2015 року на базі географічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка відбулося розширене засідання Вченої ради Українського географічного товариства (УГТ).
У його роботі взяли участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія Гриневич, ректор КНУ імені Тараса Шевченка Леонід Губерський та ін.




Лілія Гриневич розповіла про проблеми імплементації Закону України «Про вищу освіту». Вона зазначила, що ми живемо в часи великих втрат, коли реформи доводиться впроваджувати на фоні складної економічної ситуації і війни. Проте певні позитивні прориви є – і це Закон України «Про вищу освіту. Але не його імплементація, – підкреслила Л. Гриневич. – Будь-які реформи потребують інвестицій, ми робимо реформи не інвестуючи, а економлячи, в цьому парадокс і тому все так складно впроваджується в життя та не завжди сприймається позитивно».




На її думку, ми не можемо декларувати імплементацію Закону України «Про вищу освіту» і про реформу вищої освіти доки не напишемо і не почнемо впроваджувати нові стандарти вищої освіти. «Ось тут є серце цієї реформи. Нам треба подолати багатопредметність, внести зміни до навчального навантаження, під описані результати навчання в стандартах виписати власні програми. Я переконана, що у цьому сенсі університет є флагманом в Україні і те, як це буде зроблено тут буде прикладом для всієї країни», – зауважила Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.
Під час засідання мова йшла також про перелік галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти.




Президент УГТ, декан географічного факультету КНУ Я. Б. Олійник виступив з доповіддю «Сучасний стан розвитку географічної освіти в Україні». Про стан розвитку географічної науки в Україні доповів віце-президент УГТ Л. Г. Руденко







Тетяна Воротняк
Фото: Андрій Єловіков

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024