Новини

 

Інститут філології починає готувати судових лінгвістів-експертів

25.05.2015
В Інституті філології з 2015-2016 н. р. почнуть готувати судових лінгвістів-експертів. Підготовка спеціалістів відбуватиметься при кафедрі історії та стилістики української мови, що є випусковою в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та забезпечує викладання навчальних дисциплін історико-лінгвістичного, лінгвостилістичного та медіалінгвістичного спрямування.

Із 2014 року за ініціативи професора Л. І. Шевченко та за підтримки керівництва Київського університету та Інституту філології для магістрів першого року навчання спеціальності «Українська мова та література, іноземна мова» ввели факультатив «Лінгвістична експертиза», що покликано гострою потребою в підготовці компетентних лінгвістів-експертів. Минулого року проф. Л. І. Шевченко та доц. Д. Ю. Сизонов випустили коментовану програму і методичні рекомендації факультативу, що, безумовно, допомогло студентам фахово осягнути практику написання лінгвістичних експертиз.

Зауважимо, на кафедрі історії та стилістики української мови сформовано необхідну наукову базу для компетенції в сфері лінгвістичної експертології та юрислінгвістики – створено загальні та спеціалізовані юридичні словники за загальною редакцією проф. Шевченко Л.І. («Англо-український юридичний словник», «Новий українсько-англійський юридичний словник», «Англо-український словник міжнародного, порівняльного і європейського права» та ін.), підготовлено дисертації з юрислінгвістики (зокрема, М.-Б. Вербенєц), опубліковано наукові праці та експертні висновки з цієї проблематики.

Кафедра історії і стилістики української мови Інституту філології


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024