Новини

 

Досягнення молодих науковців хімічного факультету

13.05.2015
Тижневик хімічного світу, що висвітлює новини і глобально охоплює наукові, технологічні, освітні, ділові та державні аспекти хімії - Weekly news magazine of the chemical world (Volume 93 Issue 19 | News of The Week Issue Date: May 11, 2015 | Web Date: May 6, 2015, American Chemical Society) присвятив статтю роботі, що була опублікована в одному з найбільш рейтиногових журналів з хімії (ІФ понад 11) - Angew. Chem. Int. Ed. 2015, DOI: 10.1002/anie.201501529) старшим науковим співробітником кафедри аналітичної хімії Київського національного університету к.х.н. Павлом К. Михайлюком.

Розроблений П. Михайлюком за сприяння всесвітньовідомої української хімічної компанії новий реагент для дифлуорометилювання вже привернув увагу дослідників міжнародних сільськогосподарських хімічних компаній, які хочуть його застосувати для своїх цілей, зокрема отримання інсектицидів. В статті запропоновано новий і простий спосіб дифлуорометилювання піразолів. На думку фахівців, ця робота викличе шквал наукових статей, що продемонструють нові можливості застосування запропонованого способу. На думку Гійома Бертона, лідера групи дослідження інсектицидів у Syngenta Crop Protection (Швейцарія), важливість розробленого реагенту для синтетичної хімії важко переоцінити.

В 2015 р. П.Михайлюк (як і І.Гуральський) отримав грант Марі Кюрі за програмою Горизонт 2020.

В цьому ж році він виграв грант Німецької служби академічних обмінів (DAAD) для проведення наукових досліджень і підвищення кваліфікації у Технічному елітному університету Мюнхен (м.Мюнхен) в лабораторії професора Торстена Баха та Технічному університету Берлін (м.Берлін) в лабораторії професора Неділько Буддіси (Німеччині).

На початку у 2015 р. Михалюк П.К. був нагороджений премією НАН України за кращу наукову роботу серед молодих вчених.


Завідуюча кафедрою аналітичної хімії Запорожець О. А.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024