Новини

 

«Пам’ятаємо. Перемагаємо»

08.05.2015

Під таким гаслом в Україні цього року проходять День пам’яті та примирення і відзначення 70-ї річниці перемоги над нацизмом.

8 травня 2015 року в Шевченковому університеті пам'ять полеглих вшанували покладанням квітів до Пам’ятного знаку викладачам і студентам університету, які загинули в роки Другої світової війни.

В церемонії взяв участь ректор університету академік Леонід Губерський, ветерани, члени ветеранської організації, проректори, декани, заступники деканів з виховної роботи, студенти й аспіранти. Курсанти Військового інституту університету несли біля Пам’ятного знака почесну варту.




























Після покладання квітів у актовій залі Головного навчального корпусу відбулася музично-театральна постановка, присвячена 70-річчю перемоги над нацизмом.
Голова Ради ветеранів війни і праці та Ради старійшин університету Борис Олександрович Цудзевич привітав усіх зі святом й побажав міцного здоров’я та довгих щасливих років життя на мирній українській землі. Він нагадав, що з перших днів війни 113 викладачів, 90 співробітників, 50 аспірантів та 200 студентів гідно захищали свою Батьківщину. «Понад двісті з них загинули. І обов’язок кожного з нас пам’ятати тих, хто подарував нам перемогу ціною власного життя», – зазначив він.

«Свята перемога», «Мальви», «Ты же выжил, солдат», «Ах, эти тучи в голубом» та багато інших композицій прозвучали для ветеранів, людей, які захищали під час війни та відбудовували у повоєнні роки нашу країну. Тих, хто віддав за перемогу життя, вшанували хвилиною мовчання.






















Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024